Φωτιά στην Σταμάτα: Το χρονικό της πύρινης λαίλαπας - Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα

Σε πύρινη κόλαση έχει μετατραπεί η Σταμάτα Αττικής, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες της φωτιάς σε 700 στρέμματα, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ώστε να γλιτώσουν σπίτια και οχήματα.Συναγερμός έχει σημάνει στη Σταμάτα Αττικής, καθώς έχει εκδηλωθεί σοβαρή φωτιά που καίει σπίτια και οχήματα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σταματήσουν την πύρινη κόλαση.…

Παράλληλα, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο

Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

Επίσης, υπάρχει τεράστια κινητοποίηση και συνολικά επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 Ε/Π και 8 Α/Φ με το BERIEV-200, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή.

Σημειώνεται, πως στη περιοχή βρίσκονται στην περιοχή 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση» - Πάνω από 20 καμένα σπίτια

Ο δήμαρχος Διονύσου μίλησε στον RealFM και τόνισε πως «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τα δύο Ericsson. Χρειάζονται κι άλλα αεροσκάφη. Είναι κοντά στα σπίτια η φωτιά. Οι επίγειες δυνάμεις δεν φτάνουν, είναι δίπλα σε σπίτια. Είναι η αστυνομία εδώ και εκκενώνουμε τα σπίτια. Είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί φυσάει αέρας. Πρέπει να σηκωθούν τα Canadair. Η φωτιά είναι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης, στον οικισμό Γαλήνη».

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Διονύσου μίλησε στον ΑΝΤ1 και σημείωσε πως υπάρχουν πάνω από 20 καμένα σπίτια.

«Είναι αρκετά τα καμένα σπίτια. Νομίζω πάνω από 20», είπε χαρακτηριστικά.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες

Οι φλόγες στη Σταμάτα είναι ανάμεσα σε σπίτια, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κάνει στάχτη οχήματα, ενώ έχουν κάψει και σπίτια.

Κάτοικοι, αστυνομικοί και πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και δίνουν μάχη με τον χρόνο, ώστε να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες μέχρι το απόγευμα, αλλά και να γλιτώσουν περιουσίες από την πύρινη κόλαση.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την φωτιά στη Σταμάτα, μέσα από τον φακό της EUROKINISSI και του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Keywords
Τυχαία Θέματα