Φωτιά στην Ηλεία: Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό

Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό σχετικά με την φωτιά στην Ηλεία, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο.Ύποπτο για εμπρησμό που οδήγησε στην καταστροφική φωτιά που μαίνεται στην Ηλεία, φαίνεται ότι εντόπισαν οι αρχές. Μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, γνωστοποίησε πως ο ύποπτος κινείτο με…

Σε εξέλιξη δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, στις περιοχές Χελιδόνι και Λάλα

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία,

το ένα στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι και το δεύτερο προς την περιοχή Λάλα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα, «πολύ δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί».

«Και στα δύο μέτωπα», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής», προσθέτοντας ότι «την στιγμή που δίνονταν μάχες με τις φλόγες στα προαναφερόμενα μέτωπα, εκδηλώθηκε μία ακόμη φωτιά στην περιοχή Λατζόι, του Πύργου, αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «γίνεται μετ' εμποδίων η προληπτική εκκένωση αρκετών κοινοτήτων, αφού δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που θέλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με σκοπό να προσπαθήσουν να τα προστατεύσουν από την φωτιά

Επίσης, με βάση τις πληροφορίες, αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα κατοίκους από κοινότητες που έπρεπε να εκκενωθούν, λόγω της φωτιάς, ενώ έγκαιρα εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας.

Συνολικά 29 κοινότητες έχουν εκκενωθεί

Σημειώνεται, ότι εντολή για την προληπτική εκκένωση 29 κοινοτήτων της Ηλείας έχει δοθεί από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η φωτιά στην περιοχή Ηράκλεια, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ειδικότερα, από χθες μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, έχουν εκκενωθεί προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και οι κοινότητες: Δήλιζα, Πεύκες, 'Ανω - Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμμένα, Βίλλια, Χελιδόνι, Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανος, Καυκανιά, Ηράκλεια, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο, Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Άνω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα Ηλείας, όπου οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους, λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Το τελευταίο μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο Βασιλάκι, Υψηλό, 'Ασπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, 'Ανω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα εκκενώστε τώρα προς Πανόπουλο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

{https://twitter.com/112Greece/status/1423275477632909322}

▶ Μάχη με τις φλόγες πλάι στα πρώην βασιλικά κτήματα

Φωτιά στη Δροσοπηγή: Στα πρώτα σπίτια το τεράστιο μέτωπο

▶ Μπήκε στα διόδια των Αφιδνών η φωτιά: Εκτός ελέγχου η κατάσταση

▶ Στάχτη το κτήμα των celebrities στη Βαρυμπόμπη - Το πριν και το μετά

▶ Χάος με τρία νέα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη: Προς Ιπποκράτειο και Κρυονέρι η φωτιά

Φωτιά στην Ηλεία: Εγκλωβισμένοι στο χωριό Κλαδέος - Καίγονται σπίτια στις Πεύκες

▶ Στο έλεος της φωτιάς η Ελλάδα: Καίγονται ανέλεγκτα Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στη Εύβοια: Κόλαση σε 3 πύρινα μέτωπα - Καταγγελίες για ελλιπή μέτρα

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στη Μεσσηνία: «Μας άφησαν να καούμε, είμαστε στο έλεος!» - Τι καταγγέλλει η δήμαρχος

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Καίει» Χρυσοχοΐδη ανάρτηση του ΜΕΤΕΟ - Επιβεβαίωση iEidiseis για το IRIS 2.0 (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα