Φωτιά στην Αρκαδία: Αναζωπυρώσεις σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη

Οι εναέριες και οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς προκειμένου να μην λάβουν διαστάσεις.Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το μέτωπο της φωτιάς στην Αρκαδία, άνεμοι, οι οποίοι πνέουν στην περιοχή της Γορτυνίας, προκαλούν αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς, κυρίως στην περιοχή του Νεοχώριου. Οι εναέριες…

Τις προηγούμενες ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν σε δύσβατα σημεία της ορεινής Γορτυνίας, ενώ στη γειτονική περιοχή του όρους Μαινάλου είχαν δημιουργηθεί από

τα μηχανήματα έργου οι αντιπυρικές ζώνες, για να μην πλησιάσει η φωτιά.

Δυναμική ήταν η παρουσία των κατοίκων, οι οποίοι με δικά τους μέσα, βρίσκονταν κοντά στους οικισμούς ώστε να προστατεύσουν σπίτια και άλλα οικήματα, που δεν έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.

Εν τω μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ενώ το γεγονός ότι τα ελικόπτερα μπορούν να κάνουν υδροληψία από τον ποταμό Λάδωνα, τους επιτρέπει να κάνουν συχνές ρίψεις νερού.

Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης περίπου τρεις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στις περιοχές Καλλιάνι και Νεοχώρι», ενώ μικρότερες αναζωπυρώσεις είχαν σημειωθεί στις περιοχές Καστράκι, Πυρρί και Λιβαδάκι.

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις προβλέπονται πιθανές βροχοπτώσεις για την Πέμπτη στην περιοχή και ελπίζω να επαληθευτούν αυτές οι προγνώσεις».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα