Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώνονται κι άλλα χωριά - Μάχη με τις φλόγες (Βίντεο)

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα. Απειλούνται ολοένα και περισσότερα χωριά.Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα. {https://twitter.com/Marka149133376/status/1420419150896320512} Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο…

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε σπίτια και ένα όχημα φέρεται να τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Καρυά.

Νωρίτερα, Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγήθηκε την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Σκιαδάς

από το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στη Δροσιά και των οικισμών Σούλι και Ρυάκι, από την εστία στην περιοχή Ελεκίστρα.

Η πυρκαγιά απείλησε και τον καταυλισμό των Ρομά, οι οποίοι βρέθηκαν σε κατάσταση πανικού και προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες με τους κουβάδες στα χέρια.

Το Τenis Club στην Εγλυκάδα έχει γίνει επιχειρησιακό κέντρο, στο οποίο βρίσκονται μαζί με τις πυροσβεστικές αρχές, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ζήτησε από τους πολίτες να βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας:

Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, κατά την οποία έγινε αποτίμηση της κατάστασης, σχετικά με τις δύο πυρκαγιές σε Ελεκίστρα και Δροσιά, αλλά και ο συντονισμός δράσεων για τη συνέχεια.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, «οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των άλλων αρχών ασφαλείας, μαζί με την αυτοδιοίκηση και φυσικά, τους εθελοντές και τους ίδιους τους πολίτες, πέτυχαν να αποσοβήσουν πολλές και μεγάλες καταστροφές, ενώ η μάχη συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι να ξεπεραστεί οριστικά ο κίνδυνος».

Παράλληλα, τόνισε ότι «όλοι μαζί θα σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μείζον σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ανθρώπινη ζωή και αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε πάνω απ' όλα».

Την ίδια ώρα, σε πολλαπλά μέτωπα εξακολουθεί να μάχεται το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο ενημέρωσε διά μέσου διαδικτύου σχετικά με τις πυρκαγιές που κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο:

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1420418988320989197}

Keywords
Τυχαία Θέματα