Φωτιά στη Ρόδο: Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα - Εκκενώθηκαν 3 χωριά και αρχαιολογικός χώρος

Μεγάλη μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στη Ρόδο. Η ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής,Δύσκολη η μάχη με τη φωτιά στη Ρόδο, η οποία εξελίσσεται πλέον στο κέντρο του νησιού. Τεράστιο αγώνα δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, κόντρα στην ένταση και τις…

Το μήνυμα 112 που εστάλη:

{https://twitter.com/112Greece/status/1681602133232156680}

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού, έχει αλλάξει ο αέρας και πάει η φωτιά προς το βουνό που είναι

πευκοδάσος και προς τα δυτικά. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή πάει προς Προφήτη Ηλία και Έμπωνα.

Ο ίδιος διέψευσε τις πληροφορίες για εγκαυματία που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και έκανε λόγο για έναν μικροτραυματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα Ποιες χώρες έχουν στείλει βοήθεια στην Ελλάδα

Η χώρα μας υπέβαλε αίτημα βοήθειας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για ομάδες πεζοπόρων Τμημάτων που θα διαθέτουν και πυροσβεστικά οχήματα.

Στο αίτημά μας ανταποκρίθηκαν,

Η Ρουμανία, η οποία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 40 πυροσβέστες και 5 οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας σήμερα και ακόμη 10 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας αύριο.

Η Σλοβακία, η οποία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 31 πυροσβέστες και 15 οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας την Παρασκευή και

Η Πολωνία, η οποία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 149 πυροσβέστες και 49 οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχουν έρθει στη χώρα- επίσης μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη από Ιταλία και Γαλλία.

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς την Πέμπτη 20/7 - Οι περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Πέμπτη 20 Ιουλίου, για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας) Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

{https://twitter.com/mariad0s/status/1681603140116701185}

Keywords
Τυχαία Θέματα