Φωτιά στα Βίλια: Ανεξέλεγκτες φλόγες, καίγονται σπίτια - Μήνυμα 112 για εκκένωση δύο περιοχών

Η φωτιά στα Βίλια έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η Πυροσβεστική, μαζί με πυροσβέστες από το εξωτερικό, προσπαθούν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο. Νέες εκκενώσεις οικισμών, την στιγμή που σπίτια έγιναν στάχτη.Συναγερμός έχει σημάνει στα Βίλια, καθώς η καταστροφική φωτιά συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη και η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες, ώστε να προλάβει τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Μάλιστα, στο…

Ορατή η φωτιά από τις κάμερες του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη

Οι κάμερες

του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη αποτυπώνουν την τροπή που έχει λάβει η φωτιά στα Βίλια

Μάλιστα, οι κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη καταγράφουν την νέα τροπή που έχει πάρει η πυρκαγιά.

Χαρακτηριστικά, η ομάδα του ΕΕΑ, «The FLAME project», ανήρτησε στο Facebook σχετική φωτογραφία, ενώ στη λεζάντα έγραψε το εξής:

«Ορατή από τις κάμερες του ΕΑΑ - meteo.gr στην Πεντέλη είναι η μεγάλη δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων, στη δυτική Αττική. Από το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει διαθέσιμο, η φωτιά μαίνεται σε περιοχή με πυκνή βλάστηση, οπότε και έχει αναπτύξει υψηλό θερμικό φορτίο.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με εντάσεις στα 4-5 Bf και ριπές που ξεπερνούν τα 50 km/h. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν (ισχυροί άνεμοι στα κατώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας) δεν επιτρέπουν στην πυρκαγιά να δημιουργήσει ισχυρή επαγωγική στήλη, με αποτέλεσμα αυτή να καθοδηγείται κύρια από τον άνεμο (wind-driven πυρκαγιά).

Εξασθένιση των ανέμων (στα 2-3 Bf) που πνέουν στην περιοχή περιμένουμε από αργά το απόγευμα».

Προειδοποίηση Μαρουσάκη

Δυνατοί άνεμοι θα πνέουν για όλη τη μέρα στα Βίλια Αττικής, την ώρα που η νέα φωτιά κατακαίει νέες εκτάσεις και ο πύρινος εφιάλτης δεν λέει να τελειώσει στην περιοχή.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, έδωσε τα προγνωστικά του στοιχεία για το υπόλοιπο της μέρα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «τα νέα δεν είναι καλά».

Αναλυτικά όσα είπε στο δελτίο του καναλιού:

«Δυστυχώς δεν είναι καλά τα νέα μιας και φαίνεται ότι και τις επόμενες ώρες θα επικρατήσουν πολύ δυνατοί βοριάδες που πνέουν ήδη στην περιοχή. Θα φτάνουμε σε εντάσεις τα έξι με επτά, οι ριπές θα ξεπερνάνε τα έξι με επτά Μποφόρ, θα πάμε δηλαδή σε οκτώ, τοπικά ακόμα και εννέα μποφόρ. Θα οδηγηθούμε έτσι μέχρι και τις βραδινές ώρες δηλαδή και νωρίς το βράδυ. Στη συνέχεια θα αρχίσουν αν υποχωρούν οι άνεμοι. Δηλαδή δεν φαίνεται να πέφτουν σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας απλά θα πάμε κοντά στα έξι μποφόρ. Θα έχουμε δηλαδή μία μικρή εξασθένιση. Παρόλα αυτά και η αυριανή ημέρα δείχνει να είναι αρκετά δύσκολη για την ευρύτερη περιοχή και γενικότερα την Αττική αφού οι βοριάδες θα συνεχίσουν να ενισχύονται από την έναρξη της ημέρας για να πάμε μέχρι και αύριο αργά το απόγευμα που θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για μία πιο ουσιαστική εξασθένιση αυτών των πολύ δυνατών ανέμων οι οποίοι θα πρέπει να τονίσουμε ότι επειδή εκεί οι περιοχές είναι ορεινές, ημιορεινές λειτουργούν σαν καταβάτες που σημαίνει ότι είναι αρκετά ξηροί άνεμοι».

{https://youtu.be/AQXzDYMKRMc}

Η μάχη με τις φλόγες μέσα από εικόνες

Ακολουθούν φωτογραφίες από την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στα Βίλια, μέσα από τον φακό της EUROKINISSI:

Keywords
Τυχαία Θέματα