Φωτιά - κόλαση στον Έβρο για 12η μέρα: Νέες εκκενώσεις οικισμών, οι καπνοί έφτασαν Ορεστιάδα (Βίντεο)

Δραματικές μάχες με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στον Έβρο. Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη για 12η ημέρα η φωτιά στον Έβρο. Ενεργά παραμένουνδύο μέτωπα της πυρκαγιάς στον Έβρο, στις περιοχές της Λεπτοκαρυάς και ειδικότερα στη θέση Μεγάλο Ρέμα και στην Κοτρωνιά.…

Κάηκαν σχεδόν 900.000 στρέμματα μόνο σε Έβρο και Πάρνηθα

Σε βομβαρδισμένο τοπίο έχουν μετατραπεί τεράστιες περιοχές σε Έβρο και Πάρνηθα, λόγω της φωτιάς που κατέκαψε έκταση μεγαλύτερη των 884.000 στρεμμάτων συνολικά

(και στις δύο περιοχές).

Μάλιστα, τα αποκαλυπτικά στοιχεία για το μέγεθος της καταστροφής αντλήθηκαν μέχρι προχθές, Δευτέρα (28/8), ενώ η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται στον Έβρο έως και σήμερα.

Τα στοιχεία προκύπτουν με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, που ανέλυσε η υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ), η οποία υλοποιείται από το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Oι καμένες εκτάσεις για τις περιοχές του Νομού Έβρου και Πάρνηθας του Νομού Αττικής μέχρι τις 28/08/2023 ανέρχονται στα 826.396 και 58.326 στρέμματα αντίστοιχα.

Οι εικόνες του Εργαστηρίου Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ:

Έβρος: Η εξέλιξη της φωτιάς από δορυφορικές απεικονίσεις {https://twitter.com/meteogr/status/1696797101978509564}
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Έβρο, 12η, Νέες, Ορεστιάδα,fotia, evro, 12i, nees, orestiada