Φωτιά Ηλεία: Τραυματίστηκαν δυο πολίτες - Εκκενώθηκαν 29 χωριά

Δύο κάτοικοι που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής - Εκκενώθηκε και η κατασκήνωση στην Φρίξα.Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία, όπου η φωτιά που κατακαίει από χθες την περιοχή έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή. Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση, δύο πολίτες που βοηθούσαν στην…

Συνολικά 29 κοινότητες έχουν εκκενωθεί

Εντωμεταξύ, εντολή για την προληπτική εκκένωση 29 κοινοτήτων της Ηλείας έχει δοθεί από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η φωτιά στην περιοχή Ηράκλεια, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Από χθες μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, έχουν εκκενωθεί προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και οι κοινότητες: Δήλιζα, Πεύκες, 'Ανω - Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμμένα, Βίλλια, Χελιδόνι, Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανος, Καυκανιά, Ηράκλεια, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο, Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Άνω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα Ηλείας, όπου οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους, λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Για την εκκένωση, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός του 112.

Το τελευταίο μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο Βασιλάκι, Υψηλό, 'Ασπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, 'Ανω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα εκκενώστε τώρα προς Πανόπουλο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

{https://twitter.com/112Greece/status/1423275477632909322}

H κατάσταση είναι εφιαλτική, καθώς η φωτιά είναι ισχυρή και κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Κάηκαν σπίτια αλλά και μεγάλη δασική έκταση και καλλιέργειες.

Εκκενώθηκε η κατασκήνωση στην Φρίξα

Εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε πριν από λίγο και για την περιοχή της Φρίξας, σύμφωνα με το ilialive.

Με απόλυτη ασφάλεια έχει εκκενωθεί εδώ και μια ώρα η κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας, όπου τόσο τα παιδιά όσο και το προσωπικό της κατασκήνωσης έχουν μεταφερθεί στην Εστία Κρεστένων, για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ilialive.gr ο αρχηγός της κατασκήνωσης Μιχάλης Βιγγόπουλος δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια των ατόμων της κατασκήνωσης.

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία EMS της ΕΕ για την χαρτογράφηση των πυρόπληκτων περιοχών της Αρχαίας Ολυμπίας

Επίσης, ενεργοποιήθηκε ως Εθνικό Σημείο Επαφής η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άμεση χαρτογράφηση των περιοχών της Αρχαίας Ολυμπίας που επλήγησαν από δασική πυρκαγιά στις 5 Αυγούστου.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. Ηλείας που επλήγησαν από δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 5 Αυγούστου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

▶ Μάχη με τις φλόγες πλάι στα πρώην βασιλικά κτήματα

▶ Φωτιά στη Δροσοπηγή: Στα πρώτα σπίτια το τεράστιο μέτωπο

▶ Χάος με τρία νέα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη: Προς Ιπποκράτειο και Κρυονέρι η φωτιά

▶ Φωτιά στην Ηλεία: Εγκλωβισμένοι στο χωριό Κλαδέος - Καίγονται σπίτια στις Πεύκες

▶ Στο έλεος της φωτιάς η Ελλάδα: Καίγονται ανέλεγκτα Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στη Εύβοια: Κόλαση σε 3 πύρινα μέτωπα - Καταγγελίες για ελλιπή μέτρα

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στη Μεσσηνία: «Μας άφησαν να καούμε, είμαστε στο έλεος!» - Τι καταγγέλλει η δήμαρχος

Keywords
Τυχαία Θέματα