Φολέγανδρος: Η απίστευτη αιτία του καβγά που οδήγησε στο έγκλημα και όλα τα νέα στοιχεία

Η ασύλληπτη αποκάλυψη του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.Συγκλονίζει το πανελλήνιο η νέα γυναικοκτονία που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το έγκλημα στη Φολέγανδρο προκαλεί θλίψη και συνάμα οργή. Ο 30χρονος που ομολόγησε πως σκότωσε…

Ξεσπά ο πατέρας της 26χρονης

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της αδικοχαμένης 26χρονης Γαρυφαλλιάς. Ο 30χρονος

που τη συνόδευε στις διακοπές της, τη σκότωσε στη Φολέγανδρο, όπως ομολόγησε ο ίδιος.

«Σπούδαζε τόσα χρόνια, πήγαινε για πρώτη φορά διακοπές μόνη της με έναν άντρα που γνώριζε λίγο και τη σκότωσε», είπε ο πατέρας της, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

«Ήταν η πρώτη της σχέση, έμπλεξε χωρίς να καταλάβει. Αυτός ο άνδρας πρέπει να σαπίσει στη φυλακή», προσέθεσε.

«Ήταν μια άριστη φοιτήτρια, φαρμακοποιός και αυτές οι διακοπές στην Φολέγανδρο ήταν οι πρώτες που πήγε στη ζωή της μετά το πτυχίο της», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, όπου ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του 30χρονου με ισόβια.

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Μη μεγαλώσετε έτσι τους γιους σας

Η μητέρα της 26χρονης δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της μίλησε στον ΣΚΑΪ και απηύθυνε σπαρακτική έκκληση.

Η ίδια δήλωσε συγκλονισμένη για την απώλεια του παιδιού της και είπε πως μακάρι η Γαρυφαλλιά μας να είναι η τελευταία που δολοφονείται.

«Το παιδί μου πέθανε με άνανδρο τρόπο» είπε και «πρόσθεσε πως πρέπει να σταματήσουν αυτά».

«Μην μεγαλώσετε έτσι τους γιους σας, δεν πρέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν πιστεύω στην κακιά την ώρα πιστεύω στους κακούς ανθρώπους», δήλωσε στη συνέχεια και ανέφερε πως «υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που μόνο άνανδρους μπορώ να τους χαρακτηρίσω, που παίρνουν ένα κορίτσι σε διακοπές και αντί να το προστατεύσουν του φέρονται με αυτόν τον τρόπο».

Επίσης, σχετικά με την κόρη της, είπε ότι «ήταν ένα αξιόλογο πλάσμα, πολύ αγαπητό, επιστήμονας, ένα δώρο για μένα, για την οικογένειά μου, για τα αδέλφια της, για τον τόπο που ζούμε, για την επιστήμη της».

Έπειτα, η μητέρα της 26χρονης θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα για την τραγωδία που βιώνει και τόνισε το εξής: «Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό και να μην είναι αλήτες».

Επίσης, στον τ/σ ΣΚΑΪ μίλησε και ο πατέρας της 26χρονης που δήλωσε πως «είναι φονιάς (σ.σ. για τον 30χρονο), σκότωσε το παιδί μας στα καλά καθούμενα. Όλη την ζωής της διάβαζε και πήγε για πρώτη φορά διακοπές».

Κούγιας: Η 26χρονη είχε υποψίες ότι ο δράστης παρακολουθούσε τα μηνύματά της

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, την οποία ο 30χρονος ομολόγησε πως δολοφόνησε στη Φολέγανδρο, μίλησε για την υπόθεση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

«Όπως γνωρίζετε, είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης που είναι μυστική, δεν διαρρέει τίποτα. Δεν γνωρίζω αν όσα διέρρευσαν στα ΜΜΕ είναι αληθή. Εμείς ως το μέρος της υποστήριξης της κατηγορίας δεν έχουμε δυνατότητα να έχουμε καμία πρόσβαση στη δικογραφία τουλάχιστον στο στάδιο της προανάκρισης, μόνο ο κατηγορούμενος έχει και οι συνάδελφοί μου που θα τον υπερασπιστούν.

Η υπόθεση αφού ολοκληρωθεί, θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου που είναι η κατά τόπον αρμόδια Εισαγγελία. Από τον εισαγγελέα ή την εισαγγελέα Νάξου που θα επεξεργαστεί τη δικογραφία, θα ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη. Με αυτήν την ποινική δίωξη, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή ή ανακρίτρια Νάξου, εκεί ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί, πιθανότατα θα πάρει προθεσμία.

Την ημέρα της απολογίας του έχουμε δικαίωμα εμείς, η οικογένεια δηλαδή, να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και εκεί να πάρουμε και αντίγραφα», δήλωσε ο ποινικολόγος.

Ερωτηθείς για την αντίδραση των γονέων του κοριτσιού, ο κ. Κούγιας απάντησε ως εξής: «Επικοινώνησαν μαζί μου χθες το βράδυ, περί τα μεσάνυχτα, ο πατέρας... Εκείνο που μου ζήτησε είναι στο πλαίσιο της δίκαιης δίκης, ο κατηγορούμενος να τιμωρηθεί με τη μεγαλύτερη ποινή. Του είπα ότι αυτό δεν είναι δική μου λειτουργία, αλλά των δικαστών που θα δικάσουν, είναι τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι. Η δίκη θα γίνει σε δικαστήριο είτε στη Νάξο είτε στη Σύρο».

«Η μητέρα επικοινώνησε μαζί μου με προσωπική της πρωτοβουλία, μου είπε ότι έχει κάποια στοιχεία τα οποία θέλει να μου δώσει αύριο, είτε πριν είτε μετά την κηδεία... Μου είπε ορισμένα στοιχεία. Μου είπε ότι η γνωριμία ήταν περίπου ενός έτους, δεν ήταν σχέση... δεν υπήρχε σοβαρή σχέση με την έννοια του να έχει υπάρξει γνωριμία των γονέων της κοπέλας, γνώριζαν ότι υπήρχε αυτό το πρόσωπο στη ζωή του παιδιού τους. Η μητέρα μου είπε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η κοπέλα της είπε ότι νιώθει πως ο δράστης παρακολουθεί τα μηνύματά της.

Και ρώτησε, επειδή ο δράστης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε η οικογένεια, η σχολή του με τα κομπιούτερ και την πληροφορική, εάν είχε τη δυνατότητα αυτή να το κάνει, η μητέρα προσπάθησε να μάθει και της είπε ότι πράγματι είχε τη δυνατότητα, αν είχε ειδικές γνώσεις να παρακολουθεί τα μηνύματα και αυτή ήταν η τελευταία πληροφόρηση που είχα από τη μητέρα. Αύριο δεν γνωρίζω τι θα μου πει. Εμάς μας ενδιαφέρει να παρέμβουμε στη δικογραφία...», προσέθεσε ο δικηγόρος.

Ερωτηθείς για την έξαρση των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κ. Κούγιας απάντησε: «Είμαι πολλά χρόνια στα δικαστήρια μέσα, αυτό που γίνεται τελευταία δείχνει μια απομυθοποίηση εκ μέρους των ανδρών της δραστικής επιρροής στη ζωή των ανδρών των γυναικών.

Η γυναίκα είναι το πιο υπέροχο πλάσμα της φύσης, φέρνει στη ζωή τα παιδιά, διαιωνίζει την ανθρωπότητα. Αλλά συγχρόνως το διαδίκτυο έχει καταργήσει την απευθείας κοινωνική επαφή των ανθρώπων και αυτό κατά την άποψή μου δημιουργεί μία αντικοινωνικότητα στην προσωπικότητα των ανδρών. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η γυναίκα πια δεν υποκύπτει. Δεν είναι σαν την παλιά εποχή που υπέμενε, έχει προσωπικότητα που εξελίσσεται συνεχώς και τις περισσότερες φορές αντιδρά».

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 30χρονος

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του 30χρονου, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και δίνει λεπτομέρειες για τη σύλληψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθη χθες (17.07.2021) το βράδυ στη Φολέγανδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φολέγανδρου και του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 26χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, προχθές (16.07.2021) το απόγευμα ανασύρθηκε η ημεδαπή χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά» Φολεγάνδρου και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η προανακριτική έρευνα για το περιστατικό, αρχικά, ανατέθηκε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου και στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου - Ερμούπολης, που μετέβησαν άμεσα στη Φολέγανδρο.

Στο πλαίσιο των ερευνών αναζητήθηκε ο 30χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς απογευματινές ώρες χθες (17.07.2021) σε βραχώδη θέση κοντά στη θαλάσσια περιοχή, όπου ανευρέθηκε η σωρός της 26χρονης και προσήχθη στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου.

Από τη διερεύνηση, συλλογή και συνδυαστική εξέταση των δεδομένων της υπόθεσης προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας και η προανακριτική έρευνα ανατέθηκε στη Ελληνική Αστυνομία.

Στο νησί κλήθηκε και μετέβη πρωινές ώρες σήμερα και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς υποβοήθηση του προανακριτικού έργου.

Όπως προέκυψε, μεσημβρινές ώρες προχθές (16.07.2021) o 30χρονος επιβαίνοντας με την 26χρονη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καυγάδισαν, εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή και όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Keywords
φολέγανδρος, νέα, φολέγανδρος, τα νεα, έως ότου, ελλαδα, θλίψη, alpha, mega, ΑΝΤ1, μμε, κηδεία, συλληψεις, ημεδαπός, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, Ημέρα του παιδιού, εσπα 2021, ημεδαπός, θλίψη, αστυνομια, αυτοκινητο, γυναικα, θανατος, θαλασσα, μητερα, μμε, νησι, πλαισιο, ρωτησε, ωρα, alpha, mega, αποκαλυψη, απωλεια, βραδυ, γεγονος, γινει, γινεται, γνωριμια, διαστημα, δυνατοτητα, δικη, δειχνει, δωσει, διαδικτυο, δωρο, ειπε, ελληνικη αστυνομια, εννοια, εποχη, ερευνα, ερευνες, έως ότου, ζωη, ζωης, κηδεία, ιδια, η δικη, υποθεση, ιστορικο, λειτουργια, λεπτομερειες, λιμενικο, λογια, μηνυματα, ναξο, οικογενεια, οχημα, παιδι, παιδια, πεθανε, περιφερειακο, πηγαινε, πληροφορικη, πτυχιο, συνεχεια, συλληψη, τιμωρια, φοιτητρια, φολεγανδρο, φορα, ωρες, αγορια, δικαιωμα, γνωσεις, χωρα, κακια, κοπελα, οργη, πληροφοριες, υπεροχο
Αναζητήσεις
giati ginontai toda egklimata kata gynaikon
Τυχαία Θέματα
Φολέγανδρος,folegandros