Έβρος: 1.401 αποτροπές εισόδου τις τελευταίες ώρες ⎯ Νύχτα έντασης και η χθεσινή

Τι αναφέρει η κυβερνητική ενημέρωση για τα όσα έχουν συνέβησαν από το πρωί του Σαββάτου ως το πρωί της Κυριακής στον Έβρο.

Το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, σήμερα, στην περιοχή του Έβρου, έχουν γίνει 1.401 αποτυχημένες απόπειρες εισόδου στη χώρα, μαζί με 12 συλλήψεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα:

Έγιναν 12
συλλήψεις.Οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 1.401 περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες είναι πέντε υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ένα άτομο από τη Σενεγάλη, ένα άτομο από την Γκάμπια, ένας υπήκοος Μαλί, ένα πρόσωπο από τη Νιγηρία, ένα προερχόμενο από το Ιράκ κι ένα άτομο από την Τουρκία.

Νύχτα έντασης στον Έβρο

Ακόμη, όπως επισημαίνουν οι πηγές της κυβέρνησης, το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19:30, έγινε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων προς την ελληνική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Στις ρίψεις φέρονται μάλιστα να συμμετείχαν τουρκικές δυνάμεις, όπως επισημαίνεται.

Εξάλλου, ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης αποτυπώνεται σε βίντεο να επιχειρεί να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με σχοινί ή συρματόσκοινο. Το περιστατικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σημειώθηκε την Παρασκευή.

Το στρατιωτικό οχήμα είναι τύπου «HIZIR/ATES», που διαθέτει όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια, σε ποσοστό 75%. Διαθέτει επίσης εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα