Εύα Καϊλή: Ούτε σήμερα στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου - Τι λένε οι δικηγόροι της

Οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους.Η Εύα Καϊλή δεν συμμετέχει σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Πρόκειται για «προσωπικούς αντικειμενικούς λόγους που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν» αναφέρουν με…

Η Εύα Καϊλή

θέλησε να απαντήσει σε όσο το δυνατόν λιγότερες ερωτήσεις για τον ρόλο που έπαιξε ο σύντροφός της στην υπόθεση. Προτίμησε, επίσης, να μην απαντήσει στο ερώτημα αν είναι ακόμα με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, τον πατέρα του παιδιού της.

Όσον αφορά στις συνθήκες κράτησής της, η Εύα Καϊλή τόνισε: «Αρχικά δεν μου επιτρεπόταν να επικοινωνήσω με δικηγόρο. Με κράτησαν μακριά από την κόρη μου για ένα μήνα, που μέχρι τότε δεν ήταν ποτέ μακριά μας. Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό στην καρδιά της Ευρώπης. Τελείωσε και είμαι πιο δυνατή, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω. Δεν μπορώ να δεχτώ αυτού του είδους τις διακρίσεις κατά των γυναικών».

Σχετικά με την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κατάρ, η Εύα Καϊλή δήλωσε: «Το Κατάρ είχε βοηθήσει την Ευρώπη με πετρέλαιο και φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μου είχε ζητήσει να είμαι υπεύθυνη στο κοινοβούλιο για τις σχέσεις με τα κράτη του Κόλπου. Αυτή η ομιλία στην οποία αναφέρεστε, ήταν η μόνη φορά που έπαιξα πραγματικά πολιτικό ρόλο στο Κοινοβούλιο. Είπα στο κοινοβούλιο – μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο – ότι στο Κατάρ ήταν πρωτοπόροι όσον αφορά στη θέσπιση κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους. Με αυτή την ομιλία ήμουν ακριβώς στην ίδια γραμμή με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Ήταν και η θέση του Κοινοβουλίου».

Τέλος, η ίδια είπε: «Αυτό που λέω δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο αν το βγάλεις εκτός πλαισίου. Και η επίσκεψη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια προσωπική πρόσκληση. […] Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έπρεπε να έχω εμπλακεί με επιτροπές για παράνομες συσκευές υποκλοπής, όπως η επιτροπή Pegasus. Αυτό έχει εξοργίσει τις μυστικές υπηρεσίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα