Εύα Καϊλή: «Όσα βασανιστήρια και αν μου κάνουν δε θα παραδεχτώ κάτι που δεν έκανα»

Η δήλωση της Εύας Καϊλή από τη φυλακή και η προσφυγή των δικηγόρων της σε διεθνείς οργανισμούς καταγγέλλοντας βασανιστήρια.Η Εύα Καϊλή εμφανίζεται έτοιμη να προσφύγει σε διεθνείς οργανισμούς για να καταγγείλει βασανιστήρια, που, όπως υποστηρίζει, υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησής της στη φυλακή του Βελγίου. «Όσα βασανιστήρια…

Σύμφωνα με το Star,

οι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος προχωρούν - έπειτα από συνεννόηση με την κατηγορουμένη Εύα Καϊλή - σε καταγγελία των βασανιστηρίων στον Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βρυξελλών και στους διεθνείς οργανισμούς.

Για τους Βέλγους ο βασανισμός κρατουμένου είναι πολύ σοβαρό αδίκημα.«Τιμωρείται από 20 έως 30 χρόνια κάθειρξη, οπότε η κυρία Καϊλή μπορεί να κάνει μήνυση κατά των Βέλγων αστυνομικών και να ζητήσει την τιμωρία τους μπορεί να απευθυνθεί σε εσωτερικά και διεθνή όργανα αφού πρώτα εξαντλήσει τα εσωτερικά ένδικα μέσα», δήλωσε ο Αλέξης Αναγνωστάκης, μέλος ΔΣ Ευρωπαίων ποινικολόγων.

Υπενθυμίζεται πως χθες, λίγη ώρα με το τέλος της απολογίας της ευρωβουλευτού, ο συνήγορός της, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησής της στο αστυνομικό τμήμα, όπου μεταφέθηκε.

«Για 16 ώρες (η Εύα Καϊλή) ήταν σε ένα κελί της αστυνομίας και όχι στη φυλακή. Αρνήθηκαν να της δώσουν δεύτερη κουβέρτα. Της πήραν το παλτό. Αυτό είναι βασανιστήριο. Τα φώτα ήταν αναμμένα συνέχεια. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Αυτό είναι βασανιστήριο. Ήταν αδιάθετη με πολύ αίμα, χωρίς να μπορεί να πλυθεί. Αυτό είναι βασανιστήριο. Η Εύα Καϊλή κατηγορείται, όμως το τεκμήριο της αθωότητας υφίσταται. Είμαστε στην Ευρώπη. Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την ευρωπαϊκή σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι Μεσαίωνας», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου

Η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν έπεισε τους Βέλγους δικαστές και συνεχίζει να θεωρείται ύποπτη φυγής καθώς και ότι είναι πιθανόν να έρθει σε επαφή με άλλους υπόπτους. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Εισαγγελία με τίτλο «Διάταξη του τμήματος του Συμβουλίου σχετικά με υπόθεση διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»:

«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί (σ.σ χθες) ενώπιον του Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Με την απόφασή του σήμερα το απόγευμα το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν, εντός 24 ωρών, ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης αυτής, ο ενδιαφερόμενος θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για κάθε νέα εξέλιξη με δελτίο Τύπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα