Ανοίγουν την 1η Ιουνίου εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ - μπαρ

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης. Τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Οριστικά την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης και οι καφετέριες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο αρμόδιος υφυπουργός, τόνισε, ότι τα αποτελέσματα των πρώτων φάσεων της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων θα γίνουν γνωστά στο τέλος Μαΐου. «Είναι λογικό, να περιμένουμε να γίνει

το βήμα σωστά, ώστε να μην υπάρξει πισωγύρισμα», είπε.

Ακόμη, όσον αφορά στις οργανωμένες παραλίες, είπε πως ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του όλες τις εισηγήσεις και τα αιτήματα να ανοίξουν νωρίτερα, ακόμα και αυτό το Σαββατοκύριακο και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του έως αύριο.

Όπως εξήγησε, αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες σε σχέση με τις οργανωμένες παραλίες, είναι ο χρόνος παραμονής των πολιτών στις πλαζ.

Ακόμη, ανέφερε, ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο, τα εμπορικά κέντρα να ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 25 Μαϊου, ενω συζητούν να ανοίξουν εντός του μήνα τα κέντρα τατουάζ.

Για τις 25 Μαΐου, οπότε και θα επιτρέπεται η μετακίνηση στα νησιά, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με όλα τα ιδιωτικά σκάφη.

Την ίδια ημερομηνία αναμένεται και το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων, ενώ τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εκδηλώσεις όπως γάμους και βαφτίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα