Ερντογάν: «Στο πραξικόπημα μου είπαν να διαφύγω στην Ελλάδα» - Τι απάντησε

«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα ‘’Εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω’’», είπε ο Ερντογάν

Την «εθνική» του στάση τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016, κατά την οποία είπε ότι αρνήθηκε να διαφύγει στην Ελλάδα για να σωθεί, υπενθύμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης ότι,

όσο η χώρα και ο ίδιος προσωπικά αγωνίζονταν κατά των πραξικοπηματιών, εκείνος έπινε καφέ στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Τούρκος πρόεδρος είπε σε ηρωικό τόνο στην κοινοβουλευτική του ομάδα: «Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα ‘’Εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω’’».

Ο Ερντογάν αταχειροκροτήθηκε από βουλευτές και κοινό. 

«Ένα τρίτο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο θα αρχίσει να επιχειρεί το 2020»

Η Τουρκία αγόρασε το τρίτο πλωτό γεωτρύπανό της, το οποίο θα φθάσει στη χώρα τον ερχόμενο μήνα, δήλωσε επιπλέον ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το πλοίο θα αρχίσει να επιχειρεί το 2020.

Μιλώντας σε βουλευτές του κυβέρνώντος κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε πως το νέο πλοίο είναι ένα «εξαιρετικό πλοίο θαλάσσιων γεωτρήσεων» που μπορεί να κάνει γεωτρήσεις στα 11.400 μέτρα, αλλά δεν διευκρίνισε πού θα επιχειρεί.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συρία: Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας

Keywords
Τυχαία Θέματα