Εργοστάσιο VW: Η Ελλάδα, η Τουρκία, οι 4.000 θέσεις εργασίας και η απάντηση των Γερμανών

Εργοστάσιο VW: Η Ελλάδα, η Τουρκία, οι 4.000 θέσεις εργασίας και η απάντηση των Γερμανών. Μια έντονη φήμη έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα ότι η VW ενδέχεται να φτιάξει εργοτάσιο στην Ελλάδα, αφήνοντας την Τουρκία

Μάλιστα για το θέμα μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει ενδιαφέρον προκειμένου να έρθει η Volkswagen στην Ελλάδα δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι για να υπάρξουν ανακοινώσεις θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το ενδεχόμενο η Volkswagen να επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα αντί της Τουρκίας, κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδηλωμένο.

«Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός (Εξωτερικών) για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ωστοσο η VW φαίνεται ότι δεν έχει σχέδια για την Ελλάδα.

Θέση στην φημολογία πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen δεν θα κατασκευάσει εργοστάσιο στην Τουρκία, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στη Συ-ρία και στο ενδεχόμενο κατασκευής εργο-στασίου στην Ελλάδα, παίρνει επίσημα η εταιρεία στο BnB Daily.

Σε ερώτηση, στον Αναπληρωτή Διευθυντή Επικοινωνίας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Dr.Christoph Ludewig τόνισε πως «προς το παρόν, τα σχέδια για το νέο εργοστάσιο στην Τουρκία έχουν μπει στον πάγο", προσθέτοντας, ωστόσο, πως "δεν κοιτάμε καμία άλλη χώρα ως εναλλακτική λύση για την κατασκευή του εργοστασίου».

Σύμφωνα με τον Γερμανικό Τύπο, η υπογραφή των συμβολαίων για την κατασκευή της νέας παραγωγικής μονάδας στα προά-στια της Σμύρνης θα καθυστερήσει, εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων εκ μέ-ρους της Τουρκίας. Αρκετά ΜΜΕ στη Γερμανία έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στην απόφαση της Volkswagen να επενδύσει στην Τουρκία, δημιουργώντας περισσότερες από 4.000 νέες θέσεις εργασίας, εξαιτίας της καταπάτησης των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη γείτονα χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα