Επίθεση με βιτριόλι: Τρομοκρατημένη «μελαχρινή» φίλη της 35χρονης - «Γλίτωσα από σύμπτωση»

Μια φίλη της 35χρονης θεωρεί πως γλίτωσε μια επίθεση με βιτριόλι, εξαιτίας σύμπτωσης.

Φίλη της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα, είναι τρομοκρατημένη σχετικά την εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα, η ίδια θεωρεί πως σε αυτή αναφέρεται η 35χρονη στις σημειώσεις της, όταν κάνει αναφέρει την ύπαρξη μιας μελαχρινής γυναίκας.

Επιπλέον, το Mega αποκαλύπτει ότι η φίλη της 35χρονης δηλώνει τυχερή, καθώς πιστεύει ότι γλίτωσε μια αντίστοιχη επίθεση με βιτριόλι από καθαρή σύμπτωση.

Επίσης, η ίδια υποστηρίζει πως έμεινε έκπληκτη, γιατί πριν έναν μήνα, χωρίς να έχει στενές επαφές με την 35χρονη, έλαβε από εκείνη ένα μήνυμα με το οποίο της ζητούσε έναν γιατρό για να της γράψει ότι δήθεν χρειάζεται αναρρωτική.

Ακόμη, ο δικηγόρος του 40χρονου φίλου της 35χρονης, Δημήτρης Γκαβέρας, ανέφερε πως ο 40χρονος δεν έχει συναντήσει ποτέ την Ιωάννα, ενώ αποκάλυψε πως δεν την έχει δει ποτέ από κοντά, πέρα από το προφίλ της στα social media.

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι δεν συναντήθηκε μαζί της σε κάποια κοινωνική εκδήλωσε και δε σε γάμο, όπως είχε ακουστεί.

Μάλιστα, ο κ. Γκαβέρας τόνισε χαρακτηριστικά πως «Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό προκύπτει και από την κατάθεσή του. Δεν την έχει δει ποτέ από κοντά. Την έχει δει μόνο μέσω του Facebook».

Επίσης, συμπλήρωσε ότι «ο εντολέας μου είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Ούτε επιχειρηματίας, ούτε όσα έχουν ακουστεί. Όλες οι υπερβολές που έχουν ακουστεί για το πρόσωπό του έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια και την ενόχλησή μας».

«Κατά το στάδιο της ανάκρισης κατάλαβε ότι γνώριζε την 34χρονη. Ούτε μπορούσε να φανταστεί ότι έχει ο ίδιος εμπλοκή στο θέμα αυτό. Ούτε το ποιο ήταν το θύμα. Η μόνη τους επικοινωνία όπως αναφέρει ξεκάθαρα στην κατάθεσή του, ήταν μια τυπική επικοινωνία σε μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Σαν προτεινόμενη φίλη την είδε και έκανε ένα αίτημα φιλίας» είπε στη συνέχεια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σχέσεις που διατηρούσε ο 40χρονος με την 35χρονη.

Σύμφωνα λοιπόν, με τον 40χρονο, ο Δημήτρης Γκαβέρας διεμύνησε πως μεταξύ του πελάτη του και της 35χρονης «δεν υπήρχε σχέση, δεν υπήρχε δεσμός με την κατηγορούμενη. Δεν έχουν βρεθεί ποτέ κάπου σαν κοινωνική συναναστροφή. Όλες οι συναντήσεις τους ήταν κατ’ ιδίαν».

Αντιδράσεις

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε, διά των συνηγόρων της, Απόστολου Λύτρα και Νίκου Αλεξανδρή, στον ανακριτή, οποίος χειρίζεται την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι, η 34χρόνη Ιωάννα.

Οι δύο δικηγόροι δήλωσαν σήμερα στον ανακριτή της υπόθεσης το «παρών» του θύματος για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της 35χρονης, που σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης είναι η δράστις της επίθεσης. Οι δύο συνήγοροι της 34χρονης, σε δηλώσεις που έκαναν μετά την επίσκεψή τους στο ανακριτικό γραφείο, αναφέρθηκαν «σε ηθική ικανοποίηση» της παθούσας από την απόφαση προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης αλλά και στην ανάγκη της Ιωάννης για μία «έμπρακτη μετάνοια» της φερόμενης ως δράστιδας. Η πλευρά του θύματος τόνισε πως η κατηγορία σε βάρος της 35χρονης «είναι αρκούντος δεμένη» με «συντριπτικά στοιχεία εις βάρος της».

Επιπλέον, ο δικηγόρος της, Α.Λύτρας είπε στον ΑΝΤ1 ότι «το περίμενα ότι δε θα πει τίποτα στον Ανακριτή. Είναι τόσο πολλά τα ενοχοποιητικά στοιχεία, που δε θα μπορούσε να πει κάτι».

«Αυτό που περιμέναμε είναι να ακούσουμε μια συγγνώμη, που δεν την ακούσαμε», είπε ο συνήγορος της 34χρονης, ενώ σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ότι η κατηγορούμενη δεν τρώει από την ώρα της σύλληψής της, είπε: «Ακούσαμε ότι έχει τρεις μέρες να φάει, όμως δε σκέφτεται ότι η Ιωάννα δεν μπορεί να φάει λόγω των εγκαυμάτων της».

Όπως επανέλαβε, πάντως, «μια μικρή ηθική ικανοποίηση υπάρχει για την προφυλάκιση της γυναίκας που της έκανε αυτό το πράγμα».

Κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία ότι η 35χρονη παρακολουθούσε την εντολέα του εδώ και έναν χρόνο, είπε πως «η Ιωάννα δεν είχε δει ποτέ τον 40χρονο, δεν τον ήξερε καν».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα