Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται η 35χρονη - Προσωρινά κρατούμενη

Την Τρίτη θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή η 35χρονη, που φέρεται να έριξε βιτριόλι στην νεαρή γυναίκα στην Καλλιθέα, καθώς πήρε σήμερα Πέμπτη προθεσμία για να απολογηθεί.

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η 35χρονη γυναίκα που φέρεται ως υπαίτια για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην είσοδο της εργασίας του θύματος στις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η δικογραφία που διαβιβάζει η Ασφάλεια στον Εισαγγελέα αφορά το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σημειώνεται πως η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στην 35χρονη την φέρνει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησης. Περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της απείθειας.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης η κατηγορούμενη - η οποία φέρεται να έριξε το καυστικό υγρό στην Ιωάννα πιστεύοντας ότι το θύμα σχετιζόταν με άντρα που είχε σχετιστεί και η ίδια - έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης. Μέχρι τότε η 34χρονη παραμένει προσωρινά κρατούμενη.

Σύμφωνα με τον συνήγορο που της όρισε η οικογένειά της, κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, η 35χρονη αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση.

Δικηγόρος 35χρονης: «Δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση»

Νωρίτερα ο δικηγόρος της 35χρονης δήλωσε πως «απευθύνθηκε στο γραφείο μου η οικογένεια της μέλλουσας να προσαχθεί, όχι ακόμη κατηγορούμενης. Θα λάβει την ιδιότητα εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία».

«Μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισή της. Αποδέχτηκα την παράκληση της οικογένειας αλλά μένει να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής σε μένα από την ίδια ενώπιον του κυρίου ανακριτή, εφόσον ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτών», ανέφερε ο ίδιος, έξω από την Ευελπίδων.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως η ίδια του είπε τηλεφωνικά πως δεν έχει σχέση με την υπόθεση: «Μίλησα μαζί της μόνο τηλεφωνικά, μου είπε πως δεν έχει καταθέσει και πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. Όταν μιλήσω με την ίδια και πάρω το υλικό της δικογραφίας στα χέρια μου τότε θα έχουμε να πούμε περισσότερα».

Πώς η αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη της

Στην κατοχή της γυναίκας, που συνελήφθη το μεσημέρι, μετά από έρευνα της αστυνομίας, στο σπίτι της βρέθηκαν μια τηλεκάρτα, με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί, ένα κινητό αλλά και μια περούκα, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό.

Είναι ιδιωτική υπάλληλος σε δικηγορική εταιρεία και κατοικεί στην περιοχή του Ζωγράφου. Επίσης η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη, ενώ σημειώνεται ότι και οι δύο γυναίκες κατάγονται από τον ίδιο νομό.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή μετά από επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

Η Αστυνομία έκανε σήμερα έρευνα στο σπίτι της 35χρονης και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε κάποια επιπλέον στοιχεία τα οποία διερευνώνται, μετέδωσε επίσης το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερωτικό κίνητρο;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», εξάλλου, η συλληφθείσα διατηρούσε περιστασιακή σχέση με άνδρα, ο οποίος είχε προσωπική επαφή με την 34χρονη.

Αστυνομικές πηγές δε, έκαναν λόγο για «εμμονή» της εις βάρος του θύματος, η οποία ξεκίνησε με ένα αίτημα φιλίας του συγκεκριμένου άνδρα στην 34χρονη.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας του οξέος, το πρόσωπο του θύματος έχει καλυφθεί, σε ποσοστό άνω του 90%, από εγκαύματα, με τους θεράποντες ιατρούς να προχωρούν σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις. Ο δικηγόρος της 34χρονης δήλωσε σήμερα πως η ίδια παραμένει σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα