Επιστροφή στα σχολεία με τα self test ανά χείρας

Στα σχολεία επέστρεψαν σήμερα κρατώντας τη βεβαίωση αρνητικού τεστ στα χέρια οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, αλλά και λυκείων μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Άνοιξαν και πάλι τα σχολεία όλης της χώρας για να υποδεχθούν τους

μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων, αλλά των λυκείων που επιστρέφουν στα θρανία τους μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και όσοι εργάζονται στα σχολεία έχουν μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test), το οποίο πρέπει να διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων Δευτέρας και Πέμπτη, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Προβλήματα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Το βράδυ της Κυριακής έπεσε για αρκετή ώρα η πλατφόρμα Self-testing.gov.gr και ήταν εξαιρετικά δύσκολη η δήλωση των αποτελεσμάτων και η εκτύπωσή τους.

Όσοι ήθελαν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα για να δηλώσουν το αποτέλεσμα των self test τους δεν μπορούσαν για κάποια ώρα, καθώς η σελίδα δεν φόρτωνε. Στη θέση της εμφανίζονταν μια λευκή σελίδα. Το πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να παρουσιάστηκε λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας. Λίγο μετά πάντως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Δωρεάν η προμήθεια των self test από τα φαρμακεία

Υπενθυμίζεται, πως τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Επανέναρξη και για τα φροντιστήρια

Από σήμερα επαναλειτουργούν, επίσης δια ζώσης, τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω. 

ΣΧΟΛΕΙΑΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝSELF TESTSELFTESTINGGOVGRΜΑΘΗΤΕΣΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑΔΗΜΟΤΙΚΑΓΥΜΝΑΣΙΑΛΥΚΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιστροφή,epistrofi