Επίδομα θέρμανσης: Δυσάρεστες εκπλήξεις και ανατροπές, ποιοι χάνουν 40%

Μπροστά σε μια σειρά από δυσάρεστες εκπλήξεις και ανατροπές βρίσκονται πολίτες που κάνουν αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης ή έχουν σκοπό να κάνουν. 

Οι ανατροπές είναι μεγάλες, τόσο για τις περιοχές, όσο και για τα ποσά, καθώς όπως προκύπτει από τα τελικά στοιχεία μπαίνει για πρώτη φορά, ανώτατο χρηματικό όριο στην καταβολή του επιδόματος, ύψους 350 ευρώ. 

Μάλιστα στον προϋπολογισμό του 2020 δεν υπάρχει πρόβλεψη για το κονδύλι του επιδόματος

θέρμανσης.

Από την ανάλυση των στοιχείων φαίνεται ότι οι μη ορεινοί δήμοι, θα λάβουν επίδομα, μειωμένο, κατά 20%, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις ορεινών δήμων που θα δουν μειώσεις άνω του 40%.

Ταυτόχρονα, ακόμη μια σημαντική αλλαγή είναι ότι αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις καταβολής, αφού οι δικαιούχοι, οφείλουν να δαπανήσουν ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από το διπλάσιο του ποσού που θα λάβουν ως επίδομα, προκειμένου να τους χορηγηθεί αυτό ολόκληρο.

Παράδειγμα Ορεινών και μη Ορεινών Δήμων Νομού:

- Η Έδεσσα με τις δύο αποφάσεις που είχαν εκδοθεί το έτος 2018 (και αφορούσαν τη χρήση 2017), περνούσε αυτόματα στην ζώνη Α και δικαιούντο αυξημένο επίδομα έως 500 ευρώ οι άγαμοι και έως 625 ευρώ οι έγγαμοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

- Τώρα η Έδεσσα, παραμένει στην Β ζώνη και δικαιούται επίδομα θέρμανσης ύψους 180 ευρώ οι άγαμοι και έως 198 ευρώ όσοι έχουν ένα παιδί .

- Αντίστοιχα οι κάτοικοι των Γιαννιτσών δικαιούντο έως 192 ευρώ οι άγαμοι και έως 240 ευρώ οι έγγαμοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

- Σήμερα χάνουν 20% και δικαιούνται 144 ευρώ οι άγαμοι και έως 158 ευρώ όσοι έχουν ένα παιδί

Keywords
Τυχαία Θέματα