Επίδομα πετρελαίου: Βήμα - βήμα η αίτηση στο Taxisnet

Μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες ξεκινούν αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου. Βήμα - βήμα η αίτηση στο Taxisnet.

Θέμα ωρών ή ημερών θεωρείται πλέον να ανοίξει τις πύλες της η ειδική εφαρμογή στο Taxisnet (στο aade.gr

– υπηρεσίες για τους πολίτες) μετά την δημοσίευση και της σχετικής υπουργικής απόφασης για τη χορήγηση του νέου επιδόματος πετρελαίου.

H μέγιστη επιδότηση μειώνεται σε 350 από 400 ευρώ πέρυσι

Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύθηκε χθες, περιγράφει βήμα προς βήμα τις αιτήσεις που θα γίνουν. Με βάση τα παραπάνω τα καθήκοντα των διαχειριστών ορίζονται ως εξής:

Διαχειριστές ή εκπρόσωποι των πολυκατοικιών ή οι εταιρίες διαχείρισης πολυκατοικιών, δηλώνουν στην εφαρμογή τα ακόλουθα στοιχεία:

– τον αριθμό φορολογικού μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας,

– τον Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,

– τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία,

– τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης,

– το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Μετά τη συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων προ- βαίνουν σε ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής. Η ενεργοποίηση αυτή δεν μπορεί να γίνει μετά τις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Το παραστατικό αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να εκδοθεί στον ΑΦΜ του αιτούντος, δηλαδή στον ΑΦΜ που αντιστοιχεί στους κωδικούς TAXISnet με τους οποίους θα υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση.

Στην περίπτωση πολυκατοικίας το παραστατικό αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να εκδοθεί είτε στον ΑΦΜ της πολυκατοικίας, εάν αυτός υφίσταται, είτε στον ΑΦΜ που αντιστοιχεί στο κωδικούς TaxisNet με τους οποίους δημιουργήθηκε το προφίλ της πολυκατοικίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα