Επίδομα παιδιού Α21: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις, ποιοι πληρώνονται την Παρασκευή

Το επίδομα παιδιού, μαζί με άλλα επιδόματα πληρώνεται στο τέλος του μήνα. Δείτε ποιοι θα πληρωθούν, αλλά και πότε θα ανοίξει το Α21 για νέες αιτήσεις.

Το επίδομα παιδιού βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς θα γίνει πληρωμή την Παρασκευή, μαζί με άλλα επιδόματα.

Άρα τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς από την Πέμπτη το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι όσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για το επίδομα παιδιού Α21 θα πληρωθούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Όπως γίνεται συνήθως, μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής σε περίπου μία εβδομάδα εκτιμάται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21 για το 2020.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Την αλλαγή της ημερομηνίας καταβολής των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με άρθρο 22 του Ν. 4659/2020, στο εξής, η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Με τον καθορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας καταβολής, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα ευκολότερου οικογενειακού προγραμματισμού, καθώς γνωρίζουν εκ των προτέρων την καθορισμένη ημερομηνία καταβολής των παροχών.

Επιπλέον, αποφεύγεται κάθε πιθανή αναστάτωση ή σύγχυση των πολιτών λόγω συχνής αλλαγής στις ημερομηνίες.

Tην Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

Επίδομα Παιδιού

Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)

Επίδομα Στέγασης (Ενοικίου)

Στεγαστική Συνδρομή

Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων

Σύνταξη Yπερηλίκων

Επίδομα Ομογενών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίδομα, Α21, Πότε, Παρασκευή,epidoma, a21, pote, paraskevi