Επίδομα 800 ευρώ: Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Ένα σημαντικό λάθος κάνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι για το επίδομα των 800 ευρώ. Πρόκειται για το επίδομα που θα πάρουν τις επόμενες μέρες οι μισθωτοί που έκαναν αίτηση, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν ατομικές επιχειρήσεις, με νέα αίτηση που θα κάνουν σε νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Μέσα

στις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες, να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ (aade.gr) για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ από τους περίπου 750.000 δικαιούχους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις με προσωπικό έως 5 εργαζόμενους).

Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια, ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τα 800 ευρώ δεν αφορούν έναν μήνα.

Το επίδομα καλύπτει 45 μέρες. 

Δηλαδή για ένα μήνα το ποσό είναι 533,33 ευρώ και επιπλέον 266,66 ευρώ για 15 μέρες ακόμη.

Τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ θα αφορά στην κάλυψη χρονικού διαστήματος 45 ημερών.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση επιχείρησης που δικαιούται την ενίσχυση, το «800άρι» καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου (άρα, δεν θα δοθεί το «800άρι» σε κάθε εταίρο χωριστά).

Από την ενίσχυση εξαιρούνται οι ανώνυμες εταιρείες.

Βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις, είναι να έχουν έως πέντε άτομα προσωπικό.

Η καταβολή στους δικαιούχους μη μισθωτούς των 800 ευρώ αναμένεται ότι θα γίνει μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή μετά τις 20 Απριλίου.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ δεν θα καταβληθεί σε όσους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες ή αυταπασχολούμενους) ή επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών.

Από την ενίσχυση, επίσης, εξαιρούνται όσοι ανήκουν σε επιστημονικά επαγγέλματα που, για τον Απρίλιο, δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ (εφόσον, φυσικά, λάβουν μέρος στα επιδοτούμενα σεμινάρια τηλεκατάρτισης).

Στην ΑΑΔΕ τελικά το myBusinessSupport για τα 800 ευρώ

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport, αναμένεται ότι θα γίνεται η αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ από ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις με έως πέντε άτομα προσωπικό, ωστόσο μένει να ανακοινωθεί επίσημα.

Στην απόφαση που αναμένει η ΑΑΔΕ, για να δώσει το πράσινο φως στην έναρξη των αιτήσεων, θα προβλέπεται:

Προϋπόθεση είναι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να απασχολούν έως πέντε άτομα προσωπικό.

Δεν θα καταβληθεί επίδομα 800 ευρώ σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες. 

Keywords
Τυχαία Θέματα