Επίδομα 800 ευρώ: Τα νέα για την πληρωμή σε ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές

Η πληρωμή για το επίδομα των 800 ευρώ, για όσους ελεύθερους επαγγελματίες με επιχειρήσεις έως 20 εργαζόμενους και ατομικές επιχειρήσεις έκαναν αίτηση στην ΑΑΔΕ, είναι στην τελική ευθεία. Τα χρήματα μπαίνουν στους λογαριασμούς σήμερα.

Το επίδομα 800 ευρώ περιμένουν να δουν στους λογαριασμούς τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όσοι έχουν επιχειρήσεις με έως 20 άτομα και όσοι έχουν ατομικές επιχειρήσεις και έκαναν αίτηση στην ΑΑΔΕ.

Το

επίδομα των 800 ευρώ ξεκινάει να πληρώνεται τελικά από σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου και εκτιμάται ότι θα φανεί στους λογαριασμούς σήμερα ή τη Δευτέρα, καθώς την Παρασκευή είναι η αργία της Πρωτομαγιάς.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η πληρωμή θα ξεκινούσει από χθες, ωστόσο όπως ανέφερε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης στο bluesky η πληρωμή για το επίδομα των 800 ευρώ θα ξεκινήσει από σήμερα το μεσημέρι.

Όπως σημείωσε αιτία της καθυστέρησης είναι ότι μπήκαν στην αίτηση και οι επιχειρήσεις με έως 20 εργαζόμενους. Έτσι δόθηκε μια σχετική παράταση.

Οι αιτήσεις για το επίδομα 800 ευρώ κινούνται περί των 500 εκατ. ευρώ σε 600.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιόκτητες επιχειρήσεων και ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 28 Απριλίου.

Η διαδικασία αποστολής εντολών πληρωμών θα έχει ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη 30 Απριλίου και οι ωφελούμενοι θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 4 Μαΐου, ανάλογα με την λειτουργία των τραπεζικών συστημάτων πληρωμών.

Υπενθυμίζεται ότι η Παρασκευή 1 Μαΐου είναι τραπεζική αργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα