Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Το επίδομα των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πληρωθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους μέσα στον Μάιο, ενώ το Ιούνιο θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα 534 ευρώ.

Σήμερα ξεκινάει η πρώτη πληρωμή από τις αρκετές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 12 Ιουνίου για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή το επίδομα 800 ευρώ, το επίδομα

534 ευρώ για τον Μάιο και το επίδομα 600 ευρώ για επιστήμονες.

Ειδικότερα σήμερα ξεκινάει η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψος 600 ευρώ για 25.508 επιστήμονες.

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού 600 ευρώ είναι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους βάσει ΑΦΜ.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται νέα πληρωμή στις ειδικές κατηγορίες που υποβάλλουν από χθες και μέχρι την Κυριακή 17 Μαΐου υπεύθυνες δηλώσεις σε ειδικό έντυπο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr. 

Θα πληρωθούν σε δύο φάσεις το επίδομα 800 ευρώ στις 13 Μαίου - 14 Μαίου και στις 18 Μαίου - 19 Μαίου.

Οι εργαζόμενοι των ειδικών περιπτώσεων που ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων και ανάμεσα τους είναι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας, οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε κ.α. θα πληρωθούν την Πέμπτη 14/5 έως και την Παρασκευή 15/5.

Παράλληλα για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους τον Μάιο καθώς οι επιχειρήσεις που εργάζονται παραμένουν κλειστές προβλέπεται η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανάλογα με τις ημέρες αναστολής το διάστημα 5 με 10 Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή υποχρεωτικά εντός του Μαίου για 3 έως 24 ημέρες θα λάβουν ειδική αποζημίωση αναλογική των ημερών της αναστολής με δεδομένο ότι οι 30 ημέρες αντιστοιχούν στο ποσό των 534 ευρώ.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα