Επίδομα 800 ευρώ: Αυτή είναι η πλατφόρμα για τη δήλωση αναστολής συμβάσεων

Οι εργοδότες θα πρέπει να δηλώσουν τους εργαζόμενους, δηλαδή αν βάζουν όλους σε αναστολή σύμβασης λόγω κορονοϊού. Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν αίτηση σε μία πλατφόρμα που θα διαθέσει το Υπουργείο Εργασίας,

Eπίδομα 800 ευρώ σε 1,4 εκ εργαζόμενους θα δοθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στις επιχειρήσεις που έχουν πτώση τζίρου λόγω κορονοϊού να προχωρήσουν σε δικαίωμα αναστολής συμβάσεων των εργαζομένων τους και να τους δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο.

Ήδη ανακοινώθηκαν οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που έχουν

πτώση τζίρου και οι εργοδότες επιλέξουν να θέσουν μέρος ή όλους τους εργαζόμενους σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας. Αυτοί οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής απο τον εργοδότης τους θα πάρουν τα 800 ευρώ.  

Οι εργοδότες θα πρέπει να δηλώσουν τους εργαζόμενους, δηλαδή αν βάζουν όλους σε αναστολή σύμβασης ή κάποιους.

Οι εργοδότες θα πρέπει μέχρι 31 Μαρτίου να δηλώσουν ότι προχωρούν σε αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων.

Το πρώτο βήμα θα πρέπει να γίνει από τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες, οι οποίοι μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να μπουν στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη», στη συνέχεια να επιλέξουν την καρτέλα «Ειδικά Έντυπα» και από εκεί την επιλογή «Δηλώσεις Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών». Εκεί καλούνται να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα πεδία.

Η πλατφόρμα για τους εργοδότες είναι έτοιμη, αλλά δεν έχει ανοίξει μέχρι στιγμής. 

Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν αίτηση σε μία πλατφόρμα που θα διαθέσει το Υπουργείο Εργασίας, μέσα στην Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας όπου θα πρέπει να δηλώσουν το ΙΒΑΝ όπου θα πιστωθεί το επίδομα.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ θα δοθεί σε 1,4 εκ. εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα