Επίδομα 600 ευρώ: Η προθεσμία για τις αιτήσεις των επιστημόνων

Ανοιχτή είναι η εφαρμογή της πλατφόρμας στο supportemployess.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων των επιστημόνων για το επίδομα των 600 ευρώ. Η ανακοίνωση του Γ. Βρούτση.

Αναφερόμενος στους επιστήμονες, στο πλαίσιο ανακοίνωσης νέων μέτρων του Υπουργείου Εργασίας για τον Μάιο, ο Γιάννης Βρούτσης επεσήμανε απόψε πως «όσοι από τους δικαιούχους είχαν αιτηθεί τη συμμετοχή τους στην υπ' αριθ. πρωτ. 286/2-4-2020 πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

(σ.σ. την τηλεκατάρτιση μέσω voucher) και τους καταβλήθηκε το ποσό των 400 ευρώ ως προκαταβολή, τους καταβάλλεται το ποσό των 200 ευρώ για την αποπληρωμή του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 600 ευρώ».

Επίσης, «όσοι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης - αποζημίωσης ειδικού σκοπού δεν είχαν λάβει μέρος στην παραπάνω πρόσκληση, δύνανται, μέχρι τις 08.05.2020, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στο περιβάλλον του Πληροφοριακού Συστήματος (Π.Σ.) "ΕΡΓΑΝΗ" (supportemployees.services.gov.gr) για την καταβολή της ανωτέρω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με τη χρήση των κωδικών taxisnet, που διαθέτουν», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η κατά τα ανωτέρω ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και ότι δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της, μετά την υποβολή αυτής στο περιβάλλον του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, τράπεζα) στον οποίον και θα καταβληθεί το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Ο δικαιούχος οφείλει επίσης να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε, εξάλλου, πως «σχεδόν 165.000 επιστήμονες έχουν λάβει την ενίσχυση των 600 ευρώ».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα