Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα το πάρουν και τον Ιούνιο

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για τη χορήγηση του επιδόματος των 534 ευρώ. Ποιοι το δικαιούνται και τον Ιούνιο.

 

«Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την οποία επικαλείται και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για 20 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζει αυτά που ανακοινώθηκαν τελευταία ύψους 3 δισ. και κατά συνέπεια είναι προφανές ποιος λέει την αλήθεια», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,

σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης είναι 8 δισ. ευρώ κι όχι 24 δισ. όπως λέει το ΥΠΟΙΚ.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, «στην πρώτη φάση της κρίσης στηρίχθηκαν περίπου 2 εκ. πολίτες. Στη δεύτερη φάση που ξεκίνησε μέσα στον Μάιο θα στηριχτούν όλες οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και οι εργαζόμεναι σε αυτές αναλογικά».

Το επίδομα των 534 ευρώ θα λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας παραμένει σε αναστολή, τόσο για το Μάιο όσο και για τον Ιούνιο και σε περίπτωση που επιστρέψουν στην εργασία τους κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα τότε θα το λάβουν αναλογικά με τις μέρες που θα εργαστούν.

Επίσης, όπως είπε, θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, οπότε θα υπάρξει μέριμνα και για τους εποχιακούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν θα εργαστούν ή θα εργαστούν μόνο για μέρος της σεζόν.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα