Έντονη αντίδραση Κοτζιά για τα δημοσιεύματα περί Τούρκων στρατιωτικών

Έντονη αντίδραση Κοτζιά για τα δημοσιεύματα περί Τούρκων στρατιωτικών: «Πού το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου;»

«Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; μαλλον ομολογούν οτι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό».

Αυτή

ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, μετά τα σημερινά ελληνικά δημοσιεύματα, τα οποία αναπαρήγαγαν ένα τουρκικό (του Nordic Monitor) και αναδείκνυαν μια θέση της τουρκικής πλευράς, η οποία, όπως αναφέρει και ο κ. Κοτζιάς, είχε διαψευστεί από την ελληνική από το 2016.

{https://twitter.com/NikosKotzias/status/1194575398723629056}

Συγκεκριμένα, το Nordic Monitor κάνει λόγο για σχέδιο των Τούρκων για την επιστροφή των οκτώ συμπατριωτών τους που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016 και ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας έγγραφο που, σύμφωνα με το Μέσο, επαληθεύει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σε αυτό, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό δημοσίευμα, φέρονται να υπάρχουν οι οδηγίες του γενικού στρατηγείου στις 16 Ιουλίου, ώστε ειδική ομάδα να ταξιδέψει στην Αλεξανδρούπολη, να παραλάβει και να επιστρέψει, τόσο τους οκτώ άνδρες, όσο και το ελικόπτερο Sikorsky, με τ’ οποίο είχαν διαφύγει, ενώ άλλη ομάδα θα ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα πάντα με το τουρκικό Μέσο, ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον τότε ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος τον είχε διαβεβαιώσει πως θα παρέδιδε τους οκτώ στρατιωτικούς.

Μάλιστα, αναφέρεται πως το σχέδιο έφερε την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Αστραπή».

Keywords
Τυχαία Θέματα