ΕΝΦΙΑ 2022: Πώς κάνoυμε εκτύπωση εκκαθαριστικού και πληρωμή online με κάρτα

Τις επόμενες ημέρες ή και ώρες αναμένεται να λάβουν εκατομμύρια φορολογούμενοι τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ 2022. Μπορούν να τα δουν και να τα εκτυπώσουν στην ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ (myaade.gr).Τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ 2022 αναμένεται να αναρτηθούν εντός ολίγων 24ωρων με 6,3 εκατ. φορολογούμενους να βάζουν ακόμη μία σκοτούρα στο μυαλό τους και την τσέπη τους. Τα «ραβασάκια»… Η πρώτη δόση θα πρέπει
να πληρωθεί έως το τέλος Μαΐου 2022 και η τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου 2023. Η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των δόσεων Η πρώτη δόση λήγει στις 31/05/2022. Η δεύτερη δόση λήγει στις 30/06/2022. Η τρίτη δόση λήγει στις 31/07/2022. Η τέταρτη δόση λήγει στις 31/08/2022. Η πέμπτη δόση λήγει στις 30/09/2022. Η έκτη δόση λήγει στις 31/10/2022. Η έβδομη δόση λήγει στις 30/11/2022. Η όγδοη δόση λήγει στις 31/12/2022. Η ένατη δόση λήγει στις 31/01/2023. Η δέκατη δόση λήγει στις 28/02/2023. Πώς πληρώνω online

Tη δυνατότητα εφάπαξ πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και με πιστωτικές κάρτες, μέχρι και σε 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες στους φορολογούμενους, είτε μέσω του internet και mobile banking των τραπεζών.

Για να προχωρήσετε την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2022 θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά στοιχεία την “ταυτότητα οφειλής” ή τον “κωδικό πληρωμής” όπως αναγράφονται στα αντίστοιχα παραστατικά το ακριβές ποσό της οφειλής την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία πληρωμής.

Αναλυτικά στοιχεία υπάρχουν στην τράπεζα που διαθέτει ο κάθε φορολογούμενος.

Μέχρι και πέρυσι οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ και μέσω της πύλης της myAADE.gr, με την χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα.

Μπορείτε να εξοφλήσετε τις οφειλές σας εκτός ρύθμισης ή να πληρώσετε μέρος τους, με τους εξής τρόπους:

Με την Ταυτότητα Βεβαιωμένης Οφειλής (ΤΟ) σε πάροχο υπηρεσιών πληρωμών. Απαιτούνται περίπου δυο (2) εργάσιμες μέρες από την ημερομηνία πληρωμής για την ενημέρωση της εικόνας των οφειλών σας. Για το λόγο αυτό ενδέχεται να εμφανίζονται ως ανείσπρακτες όσες οφειλές έχετε πρόσφατα πληρώσει. Με κάρτα πληρωμών χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της κάρτας σας. Μέσω IRIS online payments με απευθείας σύνδεση με τον λογαριασμό σας.

Η πίστωση των οφειλών σας με κάρτες πληρωμών ή μέσω IRIS online payments πραγματοποιείται αμέσως.

Για κάθε Ανοιχτή Οφειλή που εμφανίζεται στον πίνακα μπορείτε πατώντας το πλήκτρο επιλογής (radio button) στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή»

να δείτε τα στοιχεία των δόσεων της (στο τέλος του πίνακα) να εμφανίσετε την Ταυτότητα Οφειλής και να εκτυπώσετε το Σημείωμα για Πληρωμή επιλέγοντας το πλήκτρο «Ταυτότητα Οφειλής». να εξοφλήσετε την οφειλή επιλέγοντας το πλήκτρο «Εξόφληση». Το συνολικό ποσό πληρωμής εμφανίζεται αυτόματα. να πληρώσετε μέρος της οφειλής σας, εισάγοντας το ποσό που επιθυμείτε στο σχετικό πεδίο της στήλης Ποσό για πληρωμή. έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τρόπο πληρωμής Κάρτα ή μέσω IRIS online payments. Εάν επιλέξετε κάρτα μπορείτε επιλέξετε περισσότερες από μία οφειλές. Εάν επιλέξετε πληρωμή μέσω IRIS online payments μπορείτε να επιλέξετε μόνο μία οφειλή.

Μετά το τέλος των επιλογών σας πατώντας το πλήκτρο Έλεγχος και Πληρωμή οδηγείστε στην επόμενη οθόνη Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης-Πληρωμή.

Αν ο τρόπος πληρωμής είναι η κάρτα πατώντας «Πληρωμή» θα οδηγηθείτε σε μία οθόνη του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ όπου μετά την εισαγωγή των στοιχείων της κάρτας πληρωμών και την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής πραγματοποιείται άμεσα η πίστωση των οφειλών σας.

Αν ο τρόπος πληρωμής είναι μέσω IRIS online payments www.irisonlinepayments.gr πατώντας «Πληρωμή» θα οδηγηθείτε σε μία οθόνη όπου επιλέγοντας την Τράπεζά σας θα μεταφερθείτε αυτόματα στο ασφαλές περιβάλλον του e-banking της τράπεζας όπου θα ολοκληρώσετε την πληρωμή με μεταφορά πίστωσης από τον τραπεζικό λογαριασμό σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΝΦΙΑ 2022, Πώς,enfia 2022, pos