Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν 15 χωριά, ώρες αγωνίας για τους κατοίκους

Οι Κεχριές έγιναν το 15ο χωριό που εκκενώνεται στην Εύβοια υπό τον κίνδυνο της πυρκαγιάς που καίει για τρίτη μέρα στην περιοχή. Η φωτιά απειλεί χωριά και οικισμούς. Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά σε Ηλεία, Μεσσηνία, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στη Βαρυμπόμπη.Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια και συνεχίζει να απειλεί χωριά και οικισμούς, κάνοντας παράλληλα αποπνικτική και αφόρητη την κατάσταση. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν άρον άρον το χωριό…

Ηλεία:
Μάχη να σωθεί ο αρχαιολογικός χώρος στην Αρχαία Ολυμπία

Πέντε εναέρια μέσα επιχειρούν στην Αρχαία Ολυμπία, δίνοντας, μαζί με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, τη μάχη για να μην φθάσει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις της φωτιάς, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «η κυριότερη αναζωπύρωση σημειώθηκε πίσω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά επιχείρησαν άμεσα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά οχήματα».

Παράλληλα, τόνισε ότι «το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων βοηθούν οι αντιπυρικές ζώνες που έχουν διανοιχθεί».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «από νωρίς σήμερα το πρωί έχει ενισχυθεί η ένταση των ανέμων, αν και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις κάτι τέτοιο αναμενόταν να συμβεί μετά τις 10:00 το πρωί».

Στην Ηλεία βρίσκονται από χθες και οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Μετά από εισήγηση των επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης έγινε εκκένωση των χωριών Λατζόι και Λιναριά.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 174 πυροσβέστες, με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 52 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Μεσσηνία: Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στο χωριό Μέλπεια

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία. Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα και με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, συνδράμοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Βαρυμπόμπη: Αναζωπυρώσεις

Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βαρυμπόμπη, ενώ πριν από λίγη ώρα άρχισε να γίνεται ελεγχόμενα η διέλευση κατοίκων για τα σπίτια τους από συγκεκριμένους δρόμους: Λ. Κύμης από οδό Ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη, στον κόμβο Βαρυμπόμπης- Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη, Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (ταβέρνα «το Χάνι») στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη και Τατοΐου από την Λ. Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.

Σήμερα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα