Εχθρός προ των πυλών

Την κατά τα άλλα εκπληκτική ταινία «Εχθρός προ των πυλών» μας θύμισε η χθεσινή αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών. Η ταινία με τον θρυλικό Βασίλι Γκριγκόριεβιτς Ζάιτσεφ και τον Γερμανό Ταγματάρχη Έρβιν Κένιχ, καθήλωσε στην κυριολεξία το κοινό κάτι το οποίο - δυστυχώς- κατάφερε να κάνει χθες ο κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος εντόπισε εχθρούς εντός των πυλών.

Στην ταινία, εκτός από τις σπουδαίες ερμηνείες των Τζουντ Λο, Ρέιτσελ Γουάιζ, Εντ Χάρις, Μπομπ Χόσκινς, Ρον Πέρλμαν και Έυα Μάτες υπάρχει και η εκπληκτική μορφή του Τζόζεφ Φάινς που ως κομισάριος εμπνεύστηκε και δημιούργησε έναν ήρωα που

ο ρωσικός στρατός είχε τόσο ανάγκη εκείνη την περίοδο.

Κατάφερε όμως - το αδιανόητο κάτω από την βάσανο των ανθρώπινων παθών- να στραφεί κατά του ίδιου του ήρωα και όχι κατά του πραγματικού εχθρού.

Δυστυχώς η απάντηση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών στον κ. Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου ότι «όλα πήγαιναν καλά μέχρι να έρθει ο Τσίπρας (για το μοίρασμα στην Αν. Μεσόγειο)» θύμισε τον κομισάριο του ρωσικού στρατού.

«Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την... παρασημοφόρησή του», επισημαίνει ο κ. Δένδιας. «Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα» συμπλήρωσε με την μοναδική απάντηση που θα μπορούσε να δώσει κάποιος να είναι η ίδια η Ιστορία και μέσα από αυτή η «Συμφωνία των Πρεσπών».

Αυτή είναι η μοναδική παρασημοφόρηση της χώρας, των τελευταίων ετών. Ανήκει σε όλους τους έλληνες και ελληνίδες και καλό είναι τελικά να δούμε κατάματα την αλήθεια και να διακρίνουμε επιτέλους τον πραγματικό τον εχθρό.

Τους πατριδοκάπηλους, δηλαδή, που «κρύβονται» στους κόλπους της δεξιάς και το πως συντεταγμένα θα αντιμετωπίσουμε τον γείτονα της Ελλάδας που παρανομεί και παραβιάζει σε κάθε ευκαιρία…

Όλα τα άλλα θα ήταν -ίσως- καλά σενάρια για την ταινία «Εχθρός των Πυλών νο2».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εχθρός,echthros