Δύο ρουκέτες έπεσαν στην «Πράσινη Ζώνη» στη Βαγδάτη

Δύο δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στην πρωτεύουσα του Ιράκ την Τετάρτη το βράδυ και στη συνέχεια ήχησαν σειρήνες, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες

Δύο ρουκέτες έπληξαν το βράδυ της Τετάρτης (8/1) την Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, την αυστηρά φυλασσόμενη και οχυρωμένη περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ άλλων η αμερικανική πρεσβεία, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters

ότι ακούστηκαν δύο ηχηρές εκρήξεις και σειρήνες στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Το νέο χτύπημα έρχεται λίγες μόνο ώρες από το διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ που τοποθετήθηκε εκτενώς για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εκτέλεση του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Δεν υπάρχουν θύματα

«Δύο ρουκέτες Κατιούσα έπεσαν εντός της Πράσινης Ζώνης χωρίς να προκληθούν θύματα. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες», ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ιρακινές αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Reuters πως οι ρουκέτες προκάλεσαν φωτιά μέσα στην Πράσινη Ζώνη και τουλάχιστον μία από τις ρουκέτες έπεσε 100 μέτρα μακριά από την αμερικανική πρεσβεία.

Αποστάσεις του Ιρακ από τις επιθετικές ενέργειες

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Βαγδάτη ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καλέσει για εξηγήσεις τον πρεσβευτή του Ιράν για «παραβίαση της κυριαρχίας» της, μετά τη χθεσινή επίθεση από την Τεχεράνη με 22 πυραύλους εναντίον ιρακινών βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες. «Το Ιράκ είναι μια ανεξάρτητη χώρα (...) και εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πεδίο μάχης, βάση για να εξαπολύει κανείς επιθέσεις ή να χρησιμοποιείται το έδαφός του για να πλήττονται γειτονικές χώρες», επισήμανε σε δελτίο Τύπου το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ.

Στο δελτίο Τύπου, το ιρακινό ΥΠΕΞ καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να αποκλιμακώσουν την ένταση και να εργαστούν για την επίλυση των κρίσεων στην περιοχή.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στην ίδια περιοχή μετά τη δολοφονία του Ιρανού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή πριν από πέντε μέρες στην ιρακινή πρωτεύουσα.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα