Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» τη Θεσσαλία - Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους

Δύο οι νεκροί, τρεις οι αγνοούμενοι στη Μαγνησία. Νέο μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε περιοχές. Ένας κτηνοτρόφος και μία ηλικιωμένη γυναίκα είναι τα θύματα της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε τη Μαγνησία. Τρεις οι αγνοούμενοι. Σήμερα το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εντόπισαν τη σορό της…

Παράλληλα, για δεύτερη ημέρα αγνοείται στην Αγία Κατερίνη Βόλου ο 42χρονος πατέρας, ο οποίος παρασύρθηκε χθες από τα ορμητικά νερά, την ώρα που βρισκόταν

στο αυτοκίνητό του. Ο 16χρονος γιος του που ήταν μέσα στο όχημα εντοπίστηκε σώος.

Ο πατέρας του αγνοούμενου, μιλώντας στο τοπικό ενημερωτικό site thenewspaper.gr, κάνει έκκληση στις Αρχες να βρεθεί το παιδί του.

«Δεν ψάχνουν σήμερα. Χθες μας βοήθησαν και έψαχναν. Τώρα ψάχνουμε εμείς, όλο μας το σόι μέσα στα ποτάμια να βρούμε κάτι. Αν δεν έρθει η ΕΜΑΚ να βοηθήσει δε θα βρεθεί, τώρα που το νερό έπεσε. Είναι ειδικοί», είπε ο μοιραίος πατέρας και συνέχισε: «Μόλις πέφτει η βροχή πηγαίνουμε εμείς και μπορεί να γίνει και κανένα ατύχημα. Δεν βρίσκουμε κανέναν να μας βοηθήσει. Θεωρείται ακόμα αγνοούμενος. Ήταν τόσο ορμητικά τα νερά που το τζιπ το έκανε σμπαράλια. Παρακαλώ το Λιμεναρχείο να ψάξει και στη θάλασσα, στην εκβολή του χειμάρρου Κραυσίδωνα. Να βγάλουν δύο σκάφη να ψάξουν μήπως τον βρούμε. Να βρούμε το παιδί μας, να βρούνε τα παιδιά τον πατέρα τους να τον αγκαλιάσουμε».

Απαγόρευση κυκλοφορίας και αύριο λόγω κακοκαιρίας

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 14:03 στους κατοίκους των περιοχών Πιερίας, Θεσσαλίας, Σποράδων, Εύβοιας και Φθιώτιδα, το οποίο αναφέρει ότι τα μέτρα και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που έχουν εκδοθεί για τις περιοχές αυτές, εξακολουθούν να ισχύουν για το επόμενο 24ωρο λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

«Βουλιάζει» και η Καρδίτσα - Αποκλεισμένα χωριά

Ζούμε τον Ιανό Νο2 λένε οι κάτοικοι. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία γιατί έχει «βουλιάξει» το οδικό δίκτυο. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Φάρσαλα αλλά και χωριά που παραμένουν αποκλεισμένα.

Έντονα είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές του Δήμου Παλαμά, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι του Αμπελώνα, ενώ δόθηκε εντολή για εκκένωση σε Φύλλο, Ψαθοχώρα και Μεταμόρφωση, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε δηλώσεις του δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκκενώσεις κατοικιών είχαμε και μέσα στην πόλη του Παλαμά.

Στην περιοχή του δήμου έχουν πλημμυρίσει αγροτικές εκτάσεις, το οδικό δίκτυο σε πολλές θέσεις, αλλά και οικισμοί. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα δίκτυα των ομβρίων δεν μπορούν να απορροφήσουν τον τεράστιο όγκο νερού που έπεσε και λειτουργούν πλέον ανάστροφα, ενώ έσπασε και το φράγμα στην Υπέρεια.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σαρώνουν Φθιώτιδα και Εύβοια

Η κακοκαιρία Daniel έχει χτυπήσει με μανία πολλές περιοχές της χώρας. Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Εύβοια έχουν δεχτεί τον μεγαλύτερο όγκο νερού.

Λάρισα: Διακόπηκε η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ύψος της Νίκαιας Λάρισας, μέχρι τα όρια της Μαγνησίας, λόγω της κακοκαιρίας και των νερών που έχουν φτάσει στο οδόστρωμα, αποφάσισε η Περιφεριακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της , επισημαίνεται πως αποφασίστηκε «η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα & προς Θεσσαλονίκη), από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 321+580 (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Μαγνησίας).

Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής Οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων και ακολούθως στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

Καταστροφές στη Σκιάθο: Χείμαρροι λάσπης και απαγόρευση κυκλοφορίας

Στη Σκιάθο, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, την ώρα που η κακοκαιρία «Ντάνιελ», χτυπούσε με σφοδρότητα το νησί. Σοβαρές ζημιές καταγράφηκαν σε σπίτια, καταστήματα, αλλά και στο οδικό δίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δύο, Μαγνησία,dyo, magnisia