Διπλή έκρηξη στην Καμπούλ: Νεκροί και τραυματίες (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Το απόλυτο χάος στην Καμπούλ μετά από διπλή τρομοκρατική επίθεση- Πλήθος νεκρών και τραυματιών - Στο Ισλαμικό Κράτος επιρρίπτουν την ευθύνη οι ΗΠΑ.Σε τρομοκρατικό χτύπημα οφείλεται η μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με τα Διεθνή ΜΜΕ να
κάνουν λόγο για διπλή επίθεση. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για δύο εκρήξεις, η…

Τις τελευταίες ημέρες, χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν σωτηρία στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, θέλοντας να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν για να γλυτώσουν από το καθεστώς τον Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία του κράτους.

Προειδοποίηση για πιθανή νέα επίθεση από Γάλλο Πρέσβη

Ενώ στο σημείο επικρατεί χαμός, ο Γάλλος πρέσβης στο Αφγανιστάν, Ντέιβιντ Μαρτινόν, προειδοποίησε για πιθανή νέα έκρηξη και προέτρεψε τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις πύλες του αεροδρομίου και να κρυφτούν.

«Προς όλους τους φίλους μας στο Αφγανιστάν: αν βρίσκεστε κοντά στις πύλες του αεροδρομίου, φύγετε όσο το δυνατό γρηγορότερα, μια δεύτερη έκρηξη μπορεί να σημειωθεί», έγραψε ο Μαρτινόν στο Twitter.

{https://twitter.com/david_martinon/status/1430891751347081225}

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν βρισκόταν σε μια συνεδρίαση με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και συζητούσαν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όταν πληροφορήθηκαν για την έκρηξη, σύμφωνα με μια καλά πληροφορημένη πηγή.

{https://twitter.com/NewsForAllUK/status/1430895200516198412}

Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, από την έκρηξη πλησίον του αεροδρομίου της Καμπούλ δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν υπάρχουν μεταξύ των θυμάτων ούτε Αφγανοί πολίτες Ελληνικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Times, δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των Βρετανών στρατιωτών από την επίθεση στην Πύλη Αμπέι, απέναντι από το ξενοδοχείο Μπάρον.

Επίσης, μια πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα ούτε μεταξύ των Γερμανών στρατιωτών.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματισμοί στις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Στο ISIS επιρρίπτουν την ευθύνη οι ΗΠΑ - Η επίθεση «Φέρει τη σφραγίδα» του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους ευθύνεται για την επίθεση, υποστηρίζει το Politico, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο με γνώση της κατάστασης.

Παράλληλα, Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K) ευθύνεται για το μακελειό στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με μια πηγή η οποία έχει γνώση της ενημέρωσης που λαμβάνουν μέλη του Κογκρέσου για το θέμα αυτό.

Μια δεύτερη, αμερικανική κυβερνητική πηγή, που γνωρίζει τις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών, είπε ότι μολονότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ερευνά ακόμη το θέμα, η επίθεση αυτή φέρει «τη σφραγίδα» της δράσης του ISIS-K.

Δείτε εδώ: ΗΠΑ: Η έκρηξη στην Καμπούλ «φέρει τη σφραγίδα» του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν

{https://twitter.com/ChevereNoticias/status/1430906968449851401}

Ουάσινγκτον: H επιχείρηση απεγκλωβισμού θα συνεχιστεί έως την 31η Αυγούστου

Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν θα συνεχιστούν «μέχρι το τέλος της αποστολής» των ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί στις 31 Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, διαψεύδοντας ότι οι επιχειρήσεις μπορεί να ολοκληρωθούν «εντός 36 ωρών».

«Θα συνεχίσουμε να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μέχρι το τέλος της αποστολής», έγραψε στο Τwitter ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από την Καμπούλ δεν θα τελειώσουν εντός 36 ωρών», δήλωσε.

Η ανάρτηση αυτή έγινε πριν από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

{https://twitter.com/TOLOnews/status/1430896961016659980}

{https://twitter.com/cnnbrk/status/1430905020677910538}

Οι Αμερικανοί στρατιώτες, που εγγυώνται την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ, πρέπει να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν έως την Τρίτη, καταληκτική ημερομηνία της πλήρους αποχώρησής τους την οποία όρισε και επιβεβαίωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν. Η αποχώρηση, για να ολοκληρωθεί μέχρι τότε, θα έπρεπε να αρχίσει νωρίτερα, και καθίσταται πλέον πιο περίπλοκος ο απεγκλωβισμός ξένων και Αφγανών που πιστεύεται ότι κινδυνεύουν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στα μέσα Αυγούστου.

Ο ρυθμός των αναχωρήσεων, που δεν είχε σταματήσει να επιταχύνεται τις τελευταίες ημέρες, άρχισε να επιβραδύνεται.

Σύμφωνα με απολογισμό του Λευκού Οίκου το πρωί της Πέμπτης, 13.400 άνθρωποι έφυγαν τις τελευταίες 24 ώρες (5.100 με 17 αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα και 8.300 με 74 αεροσκάφη του συνασπισμού). Από την έναρξη της αερογέφυρας στις 14 Αυγούστου, οι ΗΠΑ συνέδραμαν στον απεγκλωβισμό σχεδόν 95.700 ανθρώπων.

Πολλές χώρες σύμμαχοι των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επίκειται το τέλος των δικών τους επιχειρήσεων. Ορισμένες, όπως ο Καναδάς, σταμάτησαν ήδη τις επιχειρήσεις τους για τον απεγκλωβισμό πολιτών τους και Αφγανών που συνεργάστηκαν με τις κυβερνήσεις τους.

{https://www.youtube.com/watch?v=dg9MRHhKCpw}

Keywords
Τυχαία Θέματα