Δημοτικά τέλη: Απαλλαγή για τις πληγείσες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις

Δίνεται η δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια όλων των Δήμων της χώρας ν’ απαλλάξουν τις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κορονοϊό, όπως προβλέπεται ΠΝΠ που εκδόθηκε το Σάββατο 

Τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα ν’ απαλλάξουν τις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού.

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης

Θεοδωρικάκος. Η απαλλαγή θα ισχύει για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του SARS-CoV-2.

Όπως είπε, «με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε αργά χθες τη νύχτα, ρυθμίζουμε τα προβλήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις οι οποίες κλείνουν εξ αιτίας της κατάστασης του κορονοϊού ή μειώνεται ο τζίρος και οι δραστηριότητές τους με τις κρατικές αποφάσεις. Για αυτές τις επιχειρήσεις δίνουμε τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίσουν ότι δεν θα πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους». Επεξηγηματικά δε, πρόσθεσε: «Εστιατόρια που λειτουργούσαν μέχρι τώρα κανονικά και έχουν κρατήσει μόνο το delivery. Οι επιχειρήσεις αυτές θα απαλλαγούν κατά το μέρος που αφορά την υποχρέωσή τους να πληρώνουν κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους. Αλλού, όπου έκλεισαν, δεν θα πληρώνουν καθόλου δημοτικά τέλη, όσο κρατά αυτή η απαγόρευση».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα