Διευκρινίσεις Άδωνι για την τιμή του καφέ και τα 5 ευρώ: «Δεν εννοούμε...»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε πως όταν μιλούσε, απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για αύξηση από 3 έως 5 ευρώ στον καφέ, εννοούσε το κιλό και όχι το φλιτζάνι σε κάποιο κατάστημα. «Ήδη οι μειώσεις των φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις», είπε και προανήγγειλε νέα μέτρα στήριξης μέχρι το Σάββατο.Διευκρινήσεις σχετικά με
τα όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης σχετικά με τις αυξήσεις στον καφέ, σε σχέση με αυτά που του αποδόθηκαν, έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας…

Και τα καύσιμα στην εφαρμογή του υπουργείου για τη σύγκριση των τιμών

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για την εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα για σύγκριση τιμών, χαρακτήρισε «πολύ καλό» το να πηγαίνουν οι καταναλωτές εκεί που έχει φθηνότερα πράγματα, αφού όπως είπε «έτσι θα μειώσουμε τις τιμές» και έκανε γνωστό ότι, στη δωρεάν εφαρμογή του υπουργείου θα μπουν σε λίγο και τα καύσιμα.

Οικονομία

«Ο τζίρος που έκανε η Ελλάδα το 2ο τρίμηνο το 2021 ήταν ίδιος με εκείνον που είχαμε το 2019», σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στην αύξηση του ΑΕΠ που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, την οποία απέδωσε εν μέρει στην «εκρηκτική άνοδο των επενδύσεων».

«Η οικονομία πάει πολύ καλά, μην τα βλάπτουμε όλα μαύρα», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρατηρώντας ότι, «η ανεργία όχι μόνο δεν αυξήθηκε μέσα στην καραντίνα, αλλά και με αυτά η ανεργία εξακολουθεί να κλιμακώνεται».

«Η Ελλάδα πάει πολύ καλά, που σημαίνει ότι η πολιτική της κυβέρνησής μας πάει καλά», σημείωσε και ανέφερε ότι, «έχει ανακοινωθεί αύξηση του κατώτατου μισθού, που όμως αυξήθηκε και από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

Self test

Αναφορικά με την τιμή των self tests διαβεβαίωσε ότι, «τα τεστ θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχουμε ανακοινώσει» και όχι 20 όπως υπάρχουν αναφορές ότι πωλείται, κάλεσε ωστόσο τους πολίτες, «αντί να ταλαιπωρούνται με τα τεστ, δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο που είναι δωρεάν».

Keywords
Τυχαία Θέματα