«Χρυσός» η αμόλυβδη: Πάμε για αυξήσεις ρεκόρ - Οι τιμές θα αγγίξουν τα 3 ευρώ

Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων με τη βενζίνη να ξεπερνά τα 2,5 ευρώ το λίτρο. Έσπασε το φράγμα των 120 δολ. το μπρεντ.Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων για να φουλάρουν με βενζίνη, με τους πρατηριούχους πλέον να εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ το…

Ξεπέρασε τα 120 δολάρια το πετρέλαιο

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν καθώς

η Κίνα χαλαρώνει τα lockdown, γεγονός που αναμένεται να τονώσει τη ζήτηση. Την ίδια ώρα η ΕΕ εντείνει τις διαπραγματεύσεις για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αργού.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, η εξέλιξη αυτή έρχεται να ενισχύσει τις πληθωριστικές πιέσεις σε αναπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες. Μάλιστα, ειδικά για την Ευρώπη, τα βάρη αναμένονται ακόμη μεγαλύτερα εξαιτίας της υποτίμησης του ευρώ έναντι του δολαρίου, στο οποίο αποτιμάται ο «μαύρος χρυσός».

Η τιμή του μπρεντ ξεπέρασε προς στιγμήν τα 120 δολάρια το βαρέλι το πρωί της Δευτέρας (30/5) , έχοντας ενισχυθεί περισσότερο από 6% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Το μεσημέρι τα κέρδη είχαν περιοριστεί, με την τιμή κοντά στα 117 δολάρια ανά βαρέλι. Παρόμοια η εικόνα για το αμερικανικό αργό με την τιμή του να αγγίζει προσωρινά τα 116 δολάρια το βαρέλι.

Χαρακτηριστικά το Bloomberg, σημείωνε ότι πρόκειται για νέο ρεκόρ στην τιμή της βενζίνης που αποτελεί πλήγμα για τους οδηγούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα