Χρήστος Λούλης: Ο ρόλος στο Famagusta έβαλε πάνω μου μια σφραγίδα για όσα είναι για μένα η Κύπρος

Ο Χρήστος Λούλης μίλησε ανοιχτά για το θέμα της Κύπρου και τη σειρά Famagusta όπου οι μαρτυρίες των ανθρώπων σοκάρουν.Ο Χρήστος Λούλης πρωταγωνιστής της σειράς Famagusta ήταν καλεσμένος στο Night Out την Τρίτη 12/2 και μίλησε στον Θεοχάρη Ιωαννίδη για όσα τον συνδέουν με τον ρόλο του Μάικλ και…

Ο Χρήστος Λούλης έκανε επίσης μια αναδρομή στο παρελθόν του και θυμήθηκε τις

δύσκολες συνθήκες που έπρεπε να αποδεχτεί ως νέος ηθοποιός, προκειμένου να ικανοποιήσει το όραμα του σκηνοθέτη, ενώ μίλησε και για το κίνημα #metoo.

Για τον ρόλο του στη σειρά Famagusta, ο Χρήστος Λούλης είπε: «Είναι σα να το έφερε η μοίρα. Η γυναίκα μου η Έμιλυ είναι από τη Λεμεσό, ο πατέρας της ήταν από το Βαρόσι πρόσφυγας. Η οικογένειά του είναι πρόσφυγες. Το Famagusta ήρθε στον δρόμο μου σε μια φάση που η οικογένεια της γυναίκας μου περνούσε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο.

Είμασταν κι ακόμη είμαστε σε μια έντονα συναισθηματική κατάσταση με το τι συμβαίνει κάτω στην Κύπρο. Πως να το πω, ο ρόλος αυτός και η σειρά αυτή, προσωπικά, ούτε επαγγελματικά ή καλλιτεχνικά, σαν να έβαλε πάνω μου μια σφραγίδα για όλο αυτό που είναι για μένα το νησί και οι άνθρωποί του. Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που μου έχουν πει τις ιστορίες τους από τον πόλεμο, από τα μετέπειτα χρόνια.

Άνθρωποι οι οποίοι προσπάθησαν να τα ξεχάσουν και να προχωρήσουν τη ζωή τους. Το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, αλλά πάντα υπάρχει ένας πόνος. Πάντα υπάρχει μια μνήμη, ρε παιδί μου, ένας καημός, μια πίκρα, ένα αγκάθι, το «Δεν Ξεχνώ».

Το ότι είναι εκεί ένα σπίτι, η αυλή που μεγάλωσαν. Τα παιδικά χρόνια είναι πολύ σημαντικά για έναν άνθρωπο, αυτή είναι η πατρίδα του ανθρώπου. Τα παιδικά του χρόνια», είπε για τη σειρά.

Ενώ πρόσθεσε πως: «Ποτέ στη σειρά δεν φεύγουμε από τον στόχο μας που είναι ο άνθρωπος. Δεν λέμε οι κακοί Τούρκοι, οι καλοί Ελληνοκύπριοι. Κρατάμε μια ισορροπία στο ότι τα παθαίνουν άνθρωποι αυτά», είπε ο Χρήστος Λούλης.

Ο Χρήστος Λούλης μιλά για τη σειρά Famagusta:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρήστος Λούλης, Famagusta, Κύπρος,christos loulis, Famagusta, kypros