Χωρίς ρεύμα η μισή Ουκρανία - Μαζικές πυραυλικές επιθέσεις από την Ρωσία

Οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν ένα μεγάλης κλίμακας κύμα πυραυλικών επιθέσεων.  Κρίσιμης σημασίες υποδομές σε όλη την Ουκρανία δέχθηκαν και πάλι σήμερα Σάββατο (22/10) σφυροκόπημα, με αρκετές περιοχές να αναφέρουν πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις ,αφήνοντας 1,5 εκατομμύριο ή περισσότερους ανθρώπους προσωρινά…

Ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης ηλεκτρικής ενέργειας, Ukrenergo, δήλωσε ότι τα πλήγματα ενδέχεται να προκάλεσαν περισσότερες ζημιές από τους έντονους βομβαρδισμούς νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο

αντιδήμαρχος της δυτικής πόλης Λβιβ, Σερκί Κιράλ, δήλωσε στο BBC ότι η στρατηγική της Ρωσίας ήταν να καταστρέψει κρίσιμες υποδομές πριν από τον χειμώνα και να φέρει τον πόλεμο σε περιοχές πέρα από την πρώτη γραμμή.

«Όσο περισσότερες επιτυχίες έχουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο μέτωπο τόσο χειρότερα θα είναι για τους ανθρώπους στο εσωτερικό μέτωπο, επειδή η Ρωσία θα κάνει ό,τι μπορεί για να στοχεύσει αμάχους και να στοχεύσει κρίσιμες υποδομές», είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα Newshour.

{https://twitter.com/WarintheFuture/status/1583256110135357440}

Η Ρωσία θέλει να αφήσει χωρίς ρεύμα την Ουκρανία

Χθες Παρασκευή (21/10) ο κ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι τοποθέτησε νάρκες σε υδροηλεκτρικό φράγμα στην περιοχή Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Μόσχας.

Είπε ότι εάν καταστραφεί ο υδροηλεκτρικός σταθμός Κακχόβκα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα κινδυνεύσουν από πλημμύρες. Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι σχεδιάζει να ανατινάξει το φράγμα.

Το φράγμα μπορεί να παρέχει στη Ρωσία μία από τις λίγες εναπομείνασες διαδρομές κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου στην μερικώς κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, συνεχίζουν να απευθύνουν επείγουσες εκκλήσεις στους συμμάχους για καλύτερα συστήματα αεράμυνας.

{https://twitter.com/DmytroKuleba/status/1583726855819235329}

Οι ρωσικές αρχές κατοχής στη Χερσώνα κάλεσαν επειγόντως τους αμάχους να την εγκαταλείψουν

Οι ρωσικές αρχές κατοχής στην ουκρανική πόλη της Χερσώνας κάλεσαν σήμερα τους αμάχους να εγκαταλείψουν άμεσα την πόλη, εξαιτίας της κλιμάκωσης της πολεμικής κατάστασης.

Χιλιάδες αμάχων εγκαταλείπουν εδώ και ημέρες την πόλη διασχίζοντας τον ποταμό Ντνίπρο, μετά από πληροφορίες για μία επικείμενη αντεπίθεση των Ουκρανών, με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη της πόλης, ενώ το σημερινό μήνυμα διαδόθηκε κατεπειγόντως.

«Όλοι οι άμαχοι της Χερσώνας πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν την πόλη», ανέφερε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

«Οι πολίτες της Χερσώνας και το προσωπικό όλων των τμημάτων και των υπουργείων της δημόσιας διοίκησης πρέπει σήμερα να περάσουν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Ντνίπρο».

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του απέκρουσαν προσπάθειες ουκρανικών επιθετικών ενεργειών, στις ανατολικές περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, αλλά και στη νότια περιοχή της Χερσώνας.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, οι ρωσικές δυνάμεις πρόλαβαν μία προσπάθεια διάσπασης της γραμμής άμυνας από τις ουκρανικές δυνάμεις, στην περιοχή της Χερσώνας και στους οικισμούς Πιατικάτκι, Σουχανόβ, Σαμπλουκίβκα και Μπέζβοντνε.

Keywords
Τυχαία Θέματα