Χατζηνικολάου: Γιατί δεν συμμετέχω στα debate - Τι απάντησε ο Γιώργος Παπαδάκης

Νίκος Χατζηνικολάου και Γιώργος Παπάδακης διαφωνούν για τρόπο που γίνεται το debate για τις εκλογές.Ο Νίκος Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επανέλαβε γιατί εδώ και μία 10ετία έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει ως δημοσιογράφος σε προεκλογικό debate πολιτικών αρχηγών. «Η εμπειρία μου…

Τι είπαν οι δημοσιογράφοι για το debate

«Ακούω κάθε φορά όλα τα κόμματα και μιλάνε για ελεύθερες ερωτήσεις και ελεύθερη

συζήτηση κι ερχόμαστε πάλι να μπούμε στη διαδικασία μιας κουβέντας η οποία έχει αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο ως προς το ποιος είναι ο τομέας που πρέπει να ρωτήσεις, ποια είναι η διαδικασία, ποιος πρέπει να ρωτήσει, ποιον» τόνισε, προσερχόμενος στην ΕΡΤ, ο Αντώνης Σρόιτερ.

«Υπάρχει και ένας χρόνος στο τέλος όπου οι πολιτικοί αρχηγοί μπορούν να πουν ό,τι θέλουν, φαντάζομαι μπορούσαν να το πουν αυτό το ό,τι θέλουν σε όλη την προεκλογική περίοδο. Τέλος πάντων, αυτοί είναι οι κανόνες, τους σεβόμαστε, εμείς είμαστε εδώ να κάνουμε ερωτήσεις και τίποτα άλλο», ανέφερε ο δημοσιογράφος του Alpha.

Η Μάρα Ζαχαρέα ανέφερε: «Ήμουν και το ’15 και πιστεύω και αυτό να έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον. Δυστυχώς, ούτε αυτήν τη φορά οργανώθηκε η συζήτηση με τέτοιον τρόπο ώστε να έχει ένα πραγματικό ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή, αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου γνώμη, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο πλαίσιο που μας έβαλε η διακομματική επιτροπή».

Ο Γιώργος Παπαδάκης επισήμανε ότι θέλει «να απαντήσουν στις ερωτήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί, να μη γίνουν παράλληλοι μονόλογοι», ενώ, αναφερόμενος στη δική του συμμετοχή, αντί του Νίκου Χατζηνικολάου, τόνισε ότι «είναι τιμητικό για μένα, ήθελα να το ζήσω κι αυτό», και κατέθεσε τη δική του πρόταση για το πώς πρέπει να γίνει το ντιμπέιτ. «Έχω άποψη να γίνονται με τέτοιον τρόπο ώστε να ωφελείται ο τηλεθεατής και όχι ο πολιτικός. Όχι στους παράλληλους μονολόγους, είναι απαίτηση δική μας να απαντάνε στις ερωτήσεις μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χατζηνικολάου, Γιώργος Παπαδάκης,chatzinikolaou, giorgos papadakis