Χαρδαλιάς: Τα μέτρα δεν λήγουν 28 Απριλίου

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό δεν λήγουν στις 28 Απριλίου.

Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό δεν λήγουν στις 28 Απριλίου, διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Μάλιστα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι η σταδιακή άρση της καραντίνας δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να έχουμε κρούσματα, καθώς και ότι τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί είτε να πατάμε «φρένο» είτε να λαμβάνουμε μέτρα, ανάλογα

με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ακόμη, υπογράμμισε πως τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της αποψινής ενημέρωσης για την πανδημία.

Επίσης, αναφερόμενος στο Κρανίδι, όπου την Τρίτη εντοπίστηκαν 150 θετικά δείγματα σε δομή μεταναστών, τόνισε πως ακόμη 177 δείγματα είναι σε φάση επεξεργασίας.

7 νέα κρούσματα

Τα στοιχεία από τον τελευταίο απολογισμό για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανακοίνωσε, τα νέα κρούσματα είναι 7 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 2.408.

Οι διασωληνωμένοι είναι 55, ενώ οι νεκροί παραμένουν 121 καθώς δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Μάλιστα, είπε ότι τα μέτρα για τον κορονοϊό βοήθησαν στην καταπολέμηση κι άλλων νόσεων. Έτσι, τόνισε πως η γρίπη μειώθηκε στην Ελλάδα γιατί «τηρήσαμε τα μέτρα για τον κορονοϊό και είναι κάτι που θα το δούμε σε άλλες ιώσεις».

Ακομή, υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη εμπειρία είναι το «διαβατήριο μας για το μέλλον», καθώς για τα επιστημονικά δεδομένα διαβατήριο αποτελεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής.

Επίσης, ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με την άρση των μέτρων, είπε πως όταν χαλαρώσουν δεν θα πάψουν να ισχύουν σαν μήνυμα. Εξάλλου, διευκρίνισε ότι μια χαλάρωση των μέτρων, μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού. Για αυτό ξεκαθάρισε ότι η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα θα παρακολουθεί με μαθηματικές και επιστημονικές μελέτες την εξέλιξη της πανδημίας.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα