Χάος στα νοσοκομεία: 75 ράντζα τώρα στο «Αττικόν» - Ασθενείς με κορονοϊό ακόμη και σε φορεία μεταφοράς

Πλημμυρισμένο από ράντζα το «Αττικόν». Απίστευτες καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ.Το χάος που επικρατεί σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φαίνεται ότι μέρα με τη μέρα περνά και στα νοσοκομεία της Αττικής, με τις σημερινές (16/11) καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων…

ΠΟΕΔΗΝ: Επιλογή ασθενών και λίστες αναμονής χωρίς γιατρούς

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία

Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείο (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι δεν γίνεται μόνο επιλογή όσων θα μπουν σε ΜΕΘ, με βασικό κριτήριο την ηλικία, αλλά και επιλογή ασθενών στις κλινικές COVID για την τοποθέτηση μηχανημάτων υψηλής ροής οξυγόνου, καθώς αυτά δεν επαρκούν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει ότι τραγικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο της Έδεσσας, εξηγώντας ότι εκεί το τελευταίο δεκαήμερο πέθαναν εκτός ΜΕΘ πάνω από 30 ασθενείς με κορονοϊό, στις δυο κλινικές COVID. Σε αυτές νοσηλεύονται συνολικά 50 ασθενείς με κορονοϊό, όμως κάθε κλινική διαθέτει μόλις δύο μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου με αποτέλεσμα να γίνεται επιλογή ασθενών για τη χρήση τους.

Ακόμη, επισημαίνει ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν 3 παθολόγοι και κανένας πνευμονολόγος, με γιατρούς από γειτονικά νοσοκομεία να σπεύδουν σε βοήθεια. Η τεράστια μάχη των γιατρών και των νοσηλευτών, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες να σώσουν ανθρώπινες ζωές, φαντάζει ως άνιση.

Στη μάχη των εφημεριών μπήκε στις 8 το πρωί το νοσοκομείο Παπανικολάου με γεμάτα και τα 36 κρεβάτια στη ΜΕΘ. Μέχρι τις 3 το μεσημέρι είχαν γίνει 14 νέες εισαγωγές σε απλές κλίνες COVID, ενώ μια γυναίκα έφτασε στο «παρά πέντε» και διασωληνώθηκε στο τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών. Στο νοσοκομείο είχαμε και σήμερα αρκετούς θανάτους, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

Καπραβέλος: Πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, να ληφθούν μέτρα

Εν τω μεταξύ, ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, περιέγραψε για μία ακόμα φορά την κατάσταση, ζήτησε lockdown για ανεμβολίαστους και μίλησε εκ νέου για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Η εφημερία, είπε, ξεκινά με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενείς και να τον διώξουμε. Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία. Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα βοηθήσει και ότι αυτό που απαιτείται είναι να ξεκινήσουν εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

«Το σύστημα υγείας ήταν υποστελεχωμένο χρόνια. Δεκτή κάθε βοήθεια, αλλά αυτή γίνεται χωρίς πρόγραμμα. Αν καλέσω κάποιον να έρθει σε μια μονάδα εξειδικευμένη, όπως είναι ένα πνευμονολογικό τμήμα, λίγο θα προσφέρει. Όταν λέμε επιστράτευση, εννοούμε όλο το σύστημα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να γίνει ένα» σημείωσε.

Χαρακτήρισε τα σχολεία ως έναν κρίκο στην αλυσίδα της διασποράς, αποκαλύπτοντας πως «η ιχνηλάτηση που έχουμε είναι ότι οι οικογένειες μολύνονται από τα παιδιά τους». Ζήτησε ξανά να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα άμεσα, ενώ, τέλος, επανέλαβε την ανάγκη επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε κλάδους, όπως η εστίαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα