Μπέζος: «Θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο από τους ρόλους που κάνω»

«Δεν μπαίνω σε κανέναν ρόλο ποτέ, θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο από τους ρόλους που κάνω. Οι θεατές δεν έρχονται να δουν τον ρόλο, αλλά εμένα να παίζω», είπε ο Γιάννης Μπέζος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελεονώρα Μελέτη

Ο Γιάννης Μπέζος ήταν καλεσμένος στη χθεσινοβραδινή εκπομπή «Μεσάνυχτα» του ALPHA.

Ο σπουδαίος ηθοποιός μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη

για το θέατρο και υποστήριξε πως το κοινό δεν πηγαίνει σε μια παράσταση για να δει κάποιον ρόλο, παρά για να δει εκείνον που υποδύεται τον ρόλο:

«Δεν μπαίνω σε κανέναν ρόλο ποτέ, θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο από τους ρόλους που κάνω. Οι θεατές δεν έρχονται να δουν τον ρόλο, αλλά εμένα να παίζω. Κανείς δεν ασχολείται με τους ρόλους. Αυτά είναι κλισέ που τα χρησιμοποιούμε στον χώρο μας για να εντυπωσιάζουμε. Νομίζω πως οι θεατές έρχονται για να μοιραστούν λίγες ώρες μαζί μας. Γιατί έχουμε να τους πούμε, μέσα από ένα έργο ή αν δεν έχουμε κάτι να τους πούμε, απογοητεύονται και φεύγουν».

«Στην επικοινωνία είμαι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος»

Ο Γιάννης Μπέζος είπε, επίσης, πώς βιώνει μια πιθανή αποτυχία, αναφέροντας πως η ευθύνη δεν μπορεί να πέφτει στον ρόλο, στον χώρο ή στον χρόνο, παρά στον ίδιο τον ηθοποιό:

Για το πώς αντιδρά σε μια πιθανή θεατρική αποτυχία απάντησε: «Αισθάνομαι ότι δεν έκανα καλά τη δουλειά μου, εγώ φταίω. Εννοώ ότι για παράδειγμα φταίει ο χρόνος ή ο χώρος που δεν είναι ο κατάλληλος ή δεν ταυτίζομαι εκείνη την ώρα με τις επιθυμίες του κόσμου; Το διορθώνεις κατεβάζοντας την παράστασή σου και κάνεις την αυτοκριτική σου. Αν ήμουν στη θέση του επιχειρηματία, θα κατέβαζα πιο νωρίς τα έργα μου.  Έχω μεγαλύτερη αγωνία και άγχος όταν έχω έναν επιχειρηματία πάνω από το κεφάλι μου. Παίζουν πολλά ρόλο για την επιτυχία μιας παράστασης μεταξύ αυτών και η επικοινωνία και εγώ είμαι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος στην επικοινωνία, δεν έχω καμία σχέση με αυτά. Αλλά πάντα νιώθω ότι κάτι δεν έκανα καλά εγώ. Δεν μπορεί να έχω εγώ το όνομά μου πάνω και να φταίει η ταξιθέτρια».

Σημείωσε, δε, ότι έχει λόγο για τα πάντα σε μια θεατρική παράστασή του, αλλά και πως πια δεν κάνει «εκπτώσεις», αφού, όπως ξεκαθάρισε, «δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω με κάποιον ηθοποιό που δεν θέλω και ειδικά τώρα μετά από τόσα χρόνια».

«Το κοινό ακολουθεί τους γενναίους, όχι αυτούς που φοβούνται»

Ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές επιτυχίες του παρελθόντος, ο σπουδαίος ηθοποιός είπε πως δεν νοσταλγεί εκείνες τις εποχές, ενώ παράλληλα περιέγραψε την ιδιαίτερη σχέση που έχει με το κοινό, η οποία έχει σχολιάσει.  

Παραδέχθηκε, λοιπόν, ότι παρακολουθεί τις επαναλήψεις των επιτυχημένων σειρών στις οποίες πρωταγωνιστούσε και πρόσθεσε: «Νοσταλγούμε το παρασκήνιο και τον χρόνο που έγιναν αυτά. Ότι ήμασταν νεότεροι και φυσικά λιγότερο υπεύθυνοι. Τώρα που μεγαλώσουμε, εγώ τουλάχιστον θέλω άλλα πράγματα. Πιστεύω ότι έχω μεγαλύτερη υποχρέωση απέναντι στους τηλεθεατές όσο μεγαλώνουμε».

Για το εάν έχει και στην προσωπική ζωή του χιούμορ, απάντησε ότι δεν είναι άνθρωπος που τον επιλέγουν, παρά επιλέγει εκείνος με ποιους θα συνδιαλλαγεί και τόνισε ότι δεν είναι άνθρωπος «ευρείας χρήσης». Για όσους τον έχουν κατηγορήσει πως διατηρεί ένα απόμακρο και αυστηρό προφίλ, είπε: «Ας στεναχωριέται το κοινό και πιστεύω πως λόγω αυτού με εκτιμάει περισσότερο. Ξέρει ότι δεν του λέω ψέματα, αλλιώς θα ήμουν ανακόλουθος και ψεύτης. Δεν υπάρχει περίπτωση να με πλησιάσει κάποιος αυθόρμητα για να βγάλει φωτογραφία μαζί μου γιατί είναι το στιλ μου τέτοιο. Δεν γίνεται. Δεν το κάνω επειδή είμαι σνομπ, δεν είναι η καρδιά μου προς τα εκεί. Δεν σημαίνει ότι δεν τους εκτιμώ και τους αγαπώ τους ανθρώπους. Ίσα ίσα που με το έργο μου έχω αποδείξει ότι τους αγαπώ περισσότερο από κάποιους που τους χαϊδεύουν όλη μέρα. Τον θαυμασμό ας τον χάσω, την εκτίμηση δεν θέλω να χάσω. Το κοινό ακολουθεί τους γενναίους, όχι αυτούς που φοβούνται».

{https://youtu.be/qrAiSK4dzms}

Keywords
Τυχαία Θέματα