Απαγόρευση κυκλοφορίας: Προς ανακοίνωση της επίσημης απόφασης σήμερα

Το σχέδιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις των πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανακοίνωση πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο εμφανίζεται ως επικρατέστερο περιλαμβάνει πέραν του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, τη λειτουργία των τραπεζών

με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή από τους πολίτες SMS  προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σύστημα υποβολής SMS θα λειτουργεί με συγκεκριμένες επιλογές (π.χ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) και το έχει επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το έντυπο μετακίνησης

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει το iEidiseis.gr και το έντυπο δήλωσης μετακίνησης που έχει εισηγηθεί η Πολιτική Προστασία να συμπληρώνουν οι πολίτες κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Ελλάδα λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με το έντυπο μετακίνησης κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας για την εξάπλωση του κορονοϊου, θα επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ της κατοικίας και του τόπου άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά και οι μετακινήσεις προς φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Δείτε το έντυπο εδώ.

Παράλληλα θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους υγείας αλλά και για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους για παροχή βοήθειας σε ευπαθή άτομα ή για φροντίδα παιδιών.

Επίσης θα προβλέπεται και σύντομη μετακίνηση κοντά στον τόπο κατοικίας για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου.

Δείτε το έντυπο εδώ.

Την ανακοίνωση του έσχατου μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν αποκλείεται να κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό μήνυμά του και εν συνεχεία να υπάρξει εξειδίκευση από τους Υπουργούς Χαρδαλιά, Πιερρακάκη και Κοντοζαμάνη ακολουθώντας τον πρότυπο με το οποίο η κυβέρνηση ανακοίνωσε και τα οικονομικά μέτρα. 

Η απόφαση θα ληφθεί σήμερα Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα και σίγουρα οι εικόνες των ταξιδιωτών, οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε περίπτωση που εφαρμοστεί το lock down, αυτό προφανώς θα γίνει στα πρώτυπα των άλλων χωρών, πχ της Γαλλίας.

Χωρίς να είναι τίποτα βέβαιο για το μοντέλο που θα ισχύσει οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα απαγορευτεί η άσκοπη κυκλοφορία στους δρόμους, ενώ ελεύθερα θα μετακινούνται οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι ένστολοι σε υπηρεσία.

Παράλληλα, με ειδική δήλωση θα επιτρέπεται η κυκλοφορία στους υπόλοιπους εργαζόμενους, εφόσον η εταιρεία είναι ακόμη σε λειτουργία. Θα επιτρέπεται η κυκλοφορία για σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, ωστόσο μένει να φανεί τι θα ισχύει με το SMS.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market 

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα