Αντιπαράθεση Καραμανλή - Τσίπρα για την εθνική οδό Πατρών - Πύργου

Κ. Καραμανλής σε Αλ. Τσίπρα: Πολιτικό έγκλημα το σπάσιμο της Πατρών-Πύργου

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατ. πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για «λογικές νταβατζήδων», τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από

την Ηλεία και προσθέτει:

«Ιδίως μάλιστα όταν αναφέρεται στο πολύπαθο έργο Πάτρα-Πύργος, το οποίο η δική του κυβέρνηση παρέλαβε έτοιμο να υλοποιηθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά σκανδαλωδώς το έσπασαν στα 8, ικανοποιώντας τον εκλεκτό τους εργολάβο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες. Αν δεν είχαν κάνει αυτό το πολιτικό έγκλημα, σήμερα ο δρόμος θα ήταν έτοιμος».

«Η κυβέρνηση μας», υπογραμμίζει ο κ. Καραμανλής, «με συνέπεια και σοβαρότητα, λύνει σύνθετα προβλήματα που κληρονόμησε. Λέμε την αλήθεια στους πολίτες. Και εξασφαλίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό, καθώς έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί».

«Το ελληνικό δημόσιο δε θα ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για την υλοποίηση του έργου από το ποσό που έχει ήδη καθοριστεί με τις υπάρχουσες εργολαβίες», υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του ότι το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου θα βαλτώσει, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ για λογική εκδίκησης και πολιτικής αντιδικίας χωρίς λόγο, «για έργα που είχαν δρομολογηθεί, που είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και θα ολοκληρώνονταν».

Μιλώντας συγκεκριμένα για τον δρόμο Πατρών - Πύργου, κατά την περιοδεία του στην Ηλεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο δρόμος αυτός δεν αντιστοιχεί σε ένα οδικό δίκτυο όπως θα έπρεπε να είναι το 2020», προσθέτοντας ότι: «Θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2013».

«Τότε, το θεωρούσαν ασύμφορο και το έβγαλαν από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, καθώς θεωρούσαν φιλέτο το Κόρινθος-Πάτρα, το οποίο ούτε αυτό ολοκλήρωσαν και ήρθαμε να το πράξουμε εμείς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τις συναντήσεις που είχε με τους δημάρχους Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα