Άνοιγμα σχολείων: Ενστάσεις και ανησυχία από γονείς και καθηγητές - Τι ζητούν

Ενστάσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε τόσο η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής όσο και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ζητώντας λεπτομερή ενημέρωση.

Το άνοιγμα των σχολείων σταδιακά και σε διαφορετικές ημερομηνίες ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων

λόγω του κορονοϊού. Τις λεπτομέρειες του σχεδίου θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα στις 18.00 η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ωστόσο, ήδη γονείς και καθηγητές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επάνοδο των μαθητών στα θρανία. 

"Να μη γίνουν πείραμα τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου ώστε να μην έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα τον Σεπτέμβρη που αναμένεται δεύτερη έξαρση. Το θέμα είναι να μη νοσήσουν τα παιδιά" τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξει τα σχολεία.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ μιλώντας στο open, κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για «μηδενική ενημέρωση». «Δεν είναι σωστό, εμείς που θα ανοίξουμε τα σχολεία στις 11 και στις 18 Μαϊου, να μην έχουμε ιδέα, για το τι μέλλει γενέσθαι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Εμείς ζητάμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για να υπάρξει η απόλυτη δυνατή προστασία των μαθητών, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

 

Έντονη ανησυχία εκφράζουν kai οι γονείς για το άνοιγμα των σχολείων ενώ όπως λέει η Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη ζητάνε συνάντηση με το Υπουργείο την Πέμπτη.

Δείτε όσα είπε το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1:

Keywords
Τυχαία Θέματα