Ανοίγει ο τουρισμός στα νησιά: Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Το σχέδιο ενίσχυσης των υγειονομικών δομών στα νησιά ανακοινώνει η κυβέρνηση. Ανοίγει ο Τουρισμός. 

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα νησιά ανακοινώνουν αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι διαμορφωμένα σε τρεις άξονες και προβλέπουν μεταξύ άλλων: την ενίσχυση των τοπικών δομών υγείας, την ενίσχυση αεροδιακομιδών καθώς και τη διενέργεια περισσότερων διαγνωστικών τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιουνίου

ξεκινά και επίσημα η τουριστική σεζόν. Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφτεί αύριο τη Σαντορίνη, νησί με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, στις δομές υγείας έχουν δεσμευτεί 440 κλίνες για ασθενείς με λοίμωξη COVID-19, αλλά και κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ωστόσο, σε περίπτωση ανάγκης, οι ασθενείς θα διακομιστούν σε κέντρα αναφοράς, ενώ «ενισχύθηκαν στα νησιά οι γιατροί, έγιναν εκπαιδεύσεις και ασκήσεις ετοιμότητας». Παράλληλα, έχουν ενεργοποιηθεί οι περιφέρειες, ενώ οι δομές έχουν στελεχωθεί.

Ήδη έχουν γίνει προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, έχουν εγκριθεί 1.100 νέες προσλήψεις, ενώ η χώρα μας διαθέτει συνολικά 11 κάψουλες μεταφοράς.  

Έλεγχοι στα νησιά

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, οι εργαστηριακοί έλεγχοι θα γίνονται επί τόπου στα νησιά ώστε να εντοπίζεται γρήγορα το όποιο πιθανό κρούσμα να απομονώνεται άμεσα και να γίνεται άμεσα η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Ανοίγει το Ελ. Βενιζέλοςαπό 15/6 - Από 1/7 ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια

Για γέφυρα προς την κανονικότητα μίλησε ο Χάρης Θεοχάρης υπογραμμίζοντας ότι αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία, ενώ για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία ανοίγει το Ελ. Βενιζέλος μόνο με συγκεκριμένους σκοπούς και όχι τουριστικούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία. Από 1/7 θα έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, συμπλήρωσε ο υπουργός Τουρισμού ενώ για τις τρίτες χώρες θα υπάρξει συνδιαμόρφωση με την ΕΕ. 

Από 1/7 θα επιτρέπεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό σε ελληνικά λιμάνια. 

Όταν έρθει στην Ελλάδα ένας τουρίστας που έχε κορονοϊό, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι: 

Για τις αφίξεις από 15/6 έως 30/6 από αεροδρόμια εκτός λίστας EASA

-Δειγματοληπτικά τεστ, 1 μέρα περιορισμός 

-14 μέρες καραντίνα σε περίπτωση θετικού τεστ

Ανοίγουμε με προσεκτικά βήματα είπε ο κ. Θεοχάρης «επιτρέποντας στην τουριστική βιομηχανία να ανοίξει και πάλι με ασφάλεια». 

«Ανοίγουμε τις πύλες μας στον κόσμο με σχέδιο και ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες» είπε τέλος ο Στέλιο Πέτσας. 

ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα