Ανατροπή με τον Κινέζο γιατρό που είχε προειδοποιήσει για τον κορονοϊό – Είναι ζωντανός

Δεν είναι νεκρός ο γιατρός που είχε προβλέψει τον κορονοϊό

Ο Κινέζος οφθαλμίατρος που πρώτος προσπάθησε να σημάνει συναγερμό για την επιδημία του νέου κορονοϊού νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ιατρική ομάδα που τον περιθάλπει, μετέδωσαν πολλά επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, τα ίδια ΜΜΕ είχαν ανακοινώσει τον θάνατό του.

Το Κεντρικό Νοσοκομείο της Ουχάν ανέφερε στον επίσημο ιστότοπό του στο Weibo ότι ο Λι Ουενλιάνγκ, 34 ετών, είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. «Στον αγώνα κατά της επιδημίας

πνευμονίας του νέου κοροναϊού, δυστυχώς μολύνθηκε ο οφθαλμίατρος του νοσοκομείου μας, ο Λι Ουενλιάνγκ. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάστση και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον θεραπεύσουμε», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πολλά κρατικά Μέσα, όπως οι Global Times και η People's Daily, η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος, ανέφεραν νωρίτερα ότι ο Λι είχε πεθάνει, όμως στη συνέχεια διέγραψαν αυτά τα άρθρα, χωρίς καμία εξήγηση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα, όμως στη συνέχεια σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι δεν έχει κάποια πληροφορία για την κατάστση του γιατρού.

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Ιανουαρίου ο Λι κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και του έγιναν συστάσεις επειδή «διέδιδε φήμες στο διαδίκτυο» και «διατάραξε τη δημόσια τάξη». Αναγκάστηκε να υπογράψει μια δήλωση και υποσχέθηκε να μην διαπράξει άλλες «έκνομες ενέργειες». Ήταν ένας από τους οκτώ ανθρώπους για τους οποίους η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για «διασπορά φημών». Να σημειωθεί πάντως ότι αργότερα οι τοπικές αρχές του ζήτησαν συγγνώμη. 

Στις 10 Ιανουαρίου, αφού φρόντισε εν αγνοία του έναν φορέα του ιού, ο Λι άρχισε να βήχει, ανέβασε πυρετό και εισήχθη και ο ίδιος στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Περισσότεροι από 560 οι νεκροί ⎯ Ολοένα και πιο αυστηροί οι περιορισμοί διεθνώς

Keywords
Τυχαία Θέματα