Ανατροπή με την 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα: Νέα στοιχεία από τους Ρώσους - Τι θα γίνει με το μετάλλιο

Nέα εξέλιξη για την 15χρονη πατινέρ Καμίλα Βαλίεβα που βρέθηκε ντοπέ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα της αφαιρεθεί τελικά το μετάλλιο;Ερωτηματικά έχουν αρχίσει να δημιουργούνται γύρω από την Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα, που έγραψε ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με το
τετραπλό της άξελ. Την Τετάρτη ο…

Ανατροπή

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του ρωσικού Τύπου, σύμφωνα με τον επιφανή στη χώρα του δημοσιογράφο του ρωσικού αθλητικού δικτύου Macth-TV, Βασίλι Κόνοφ, έγινε γνωστό πως το θετικό δείγμα της Βαλίεβα ελήφθη πριν από δύο μήνες.

«Το φάρμακο τριμεταζιδίνη δεν βοηθά επ' ουδενί έναν αθλητή. Καθόλου. Βρέθηκε σε ένα μόνον δείγμα τον Δεκέμβριο. Ελάχιστη ποσότητα. Τίποτε στα δείγματά της πριν ή έκτοτε», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν υπάρχει ντόπινγκ με τη συμβατική έννοια. Όχι! Αυτό το καρδιακό φάρμακο δεν έχει καμία επίδραση στην … απόδοση. Τώρα αφήστε ήσυχη την Καμίλα».

Τι από τα δύο ισχύει έως τώρα μένει να αποδειχτεί καθώς η υπόθεση έχει βάθος, ενώ υπό αμφισβήτηση τίθεται και το χρυσό της μετάλλιο.

{https://twitter.com/Olympics/status/1490541941276438529}

«Προστατευμένο Πρόσωπο» η 15χρονη αθλήτρια

Πάντως η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο γιατί, σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόπινγκ, η 15χρονη είναι «Προστατευμένο Πρόσωπο». Αυτό σημαίνει ότι ως «αθλήτρια που τη στιγμή της παραβίασης του κανόνα αντιντόπινγκ δεν έχει συμπληρώσει την ηλικία των δεκαέξι» δεν μπορεί να αναγνωριστεί επίσημα εάν είναι ένοχη για παραβίαση αντιντόπινγκ.

Έτσι, δεδομένης της ηλικίας της Βαλίεβα, η προσοχή θα επικεντρωθεί στον ρόλο που έπαιξε η «Team Tutberidze», η επιτυχημένη ομάδα γυμναστικής της Μόσχας που διευθύνεται από την Ετερί Τουτμπερίτζε, της οποίας μαθήτρια είναι και η πρώην Ολυμπιονίκης Αλίνα Ζαγκίτοβα.

{https://youtu.be/q47bOzfthf4}

Υποστήριξη

Στο πλευρό της Βαλίεβα έσπευσε η Ρωσίδα πρώην πατινέζ Τατιάνα Βολοσοζχάρ, που κατέκτησε δύο χρυσά στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014. Η Βολοσοζχάρ απηύθυνε έκκληση να χρησιμοποιείται το ρωσικό hashtag #Iwillneverbelieve («δεν θα το πιστέψω ποτέ») σε ένδειξη υποστήριξης προς την 15χρονη. Σημειωτέον ότι η ίδια η Βαλίεβα έκανε “like” στην ανάρτησή της.

{https://www.instagram.com/p/CZwyQ1-KsI0/?utm_source=ig_web_copy_link}

Keywords
Τυχαία Θέματα