Αναδρομικά: Βγήκαν εκκαθαριστικά με έξτρα φόρο σε χιλιάδες συνταξιούχους

Μια βαριά «λυπητερή» έφτασε ήδη σε χιλιάδες συνταξιούχους από την εφορία. Συγκεκριμένα, βγήκαν τα «ραβασάκια», με τα οποία καλούνται να πληρώσουν φόρο, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει ακόμα και τα 10.000 ευρώ για αναδρομικά παλαιών ετών που υπολογίστηκαν το 2013.

Πρόκειται για συνταξιούχους οι οποίοι εισέπραξαν αναδρομικά ποσά αποδοχών για τα περασμένα έτη αλλά δεν τα δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση.

Βέβαια η φορολογική δήλωση είναι προσυμπληρωμένη, ωστόσο θεωρητικά οι συνταξιούχοι θα έπρεπε να παρατηρήσουν τη διαφορά

και να κάνουν νέες δηλώσεις για τα έτη από το 2010 έως το 2013. 

Τώρα η εφορία πήρε και τα έβαλε όλα στο 2013 με αποτέλεσμα να βγει μεγάλος λογριασμός.

Οι φορολογούμενοι αυτοί εντοπίστηκαν έπειτα από διασταύρωση που έγινε στα στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων και των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Από τη διασταύρωση αποκαλύφθηκαν περίπου 200.000 περιπτώσεις φορολογουμένων, η πλειονότητα των οποίων είναι συνταξιούχοι, οι οποίοι ενώ είχαν εισπράξει αναδρομικά ποσά αποδοχών (επιδικασθέντα από δικαστήρια, καθυστερούμενα από εργοδότες κ.λπ.) δεν τα είχαν συμπεριλάβει στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του έτους 2014 που υπέβαλαν για το 2013, ούτε είχαν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις. 

Για παράδειγμα συνταξιούχος δέχθηκε το ραβασάκι από την εφορία το οποίο ανέφερε ότι για 8.000 αναδρομικά θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον φόρο 2.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα